FOTO: U promet puštena novomarofska obilaznica: "Ostvaren je 30-godišnji san građana Novog Marofa" Foto: Grad Novi Marof

FOTO: U promet puštena novomarofska obilaznica: "Ostvaren je 30-godišnji san građana Novog Marofa"

Varaždinske vijesti | 28.7.2023. u 09:31h | Objavljeno u Aktualno

Radovi na jednom od najvećih gradilišta u Varaždinskoj županiji, oni na istočnoj obilaznici Novog Marofa, privedeni su kraju, te je novomarofska obilaznica u promet puštena u petak ujutro.

Radovi na obilaznici dugoj 4486 metara započeli su 2021. godine, a ona se proteže od državne ceste D 22/D 24, odnosno između rotora na južnom ulazu u Novi Marof i ulaska na autocestu, do Presečna. Investicija Hrvatskih cesta iznosi 18,9 milijuna eura. Obilaznicu su gradili Zagorje gradnje i Colas Hrvatska.

Izgradnjom obilaznice ostvaren je 30 godina star san građana Novog Marofa.

- Obilaznica je puštena u promet i to više nije priča, to je stvarnost. Radi se o strateškom projektu nemjerljivog značaja za Novi Marof i njegove stanovnike. Ovime će se uvelike rasteretiti sam centar kroz koji dnevno prođe oko 10 tisuća vozila - rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač te dodao kako obilaznica ima višestruku važnost.

Naime, osim prometnog rasterećenja ona donosi i gospodarsku korist jer se izgradnjom obilaznice otvaraju i gospodarske zone.

- Otvara se dolina rijeke Bednje sa zapadne strane obilaznice koja će se pretvoriti u zonu. Isto tako, cestom koja se povezuje na obilaznicu otvara se i zona Oštričko gmanje – rekao je gradonačelnik Jenkač, te naglasio kako se radi o vrlo važnim projektima kojima će se promijeniti vizura Novog Marofa.

O otvaranju obilaznice izvijestili su i iz PU varaždinske.

- Danas, 28. srpnja u 9.00 sati otvara se za sav promet državna cesta DC679, istočna obilaznica grada Novog Marofa, na dionici "Presečno (spoj DC3 i ŽC2109) - Možđenec (DC22)". Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisnog pretjecanja, nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje, zaustavljanja i parkiranja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i druge - napomenuli su iz policije.

- Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj županiji. Policijski službenici će pojačano nadzirati novi dio prometnice - dodali su.

Galerija slika