FOTO Traju radovi na turborotoru u Gojancu: hoće li biti zatvaranja prometa i kada? Foto: Luka Šalamun

FOTO Traju radovi na turborotoru u Gojancu: hoće li biti zatvaranja prometa i kada?

IHR/Varaždinske vijesti | 16.5.2024. u 20:00h | Objavljeno u Aktualno

Jedno od najfrekventnijih raskrižja na ulasku u Varaždin postalo je veliko gradilište, što potvrđuju i fotografije iz zraka koje je naš fotoreporter Luka Šalamun snimio prošlog tjedna.

Nakon što je krajem veljače potpisan ugovor za projekt naziva Rekonstrukcije raskrižja državnih cesta DC2 i DC35 s ulicom Braće Radića, počeli su radovi na turborotoru, prvom takvom u Varaždinskoj županij, a drugom takve vrste u Hrvatskoj čija vrijednost investicije iznosi 1,25 milijuna eura bez PDV-a, gradi ga tvrtka Colas Hrvatska, a sve bi trebalo biti gotovo do Špancirfesta.

S obzirom da je riječ o jednom od najfrekventnijih raskrižja kojim se iz smjera Ivanca dolazi u Varaždin, i obrnuto, mnogi vozači pribojavaju se velikih gužvi, koje bi mogle nastati zbog radova na spomenutoj dionici. Većih gužvi zasad nema te se raskrižjem, koje je već raskopano, zasad vozila normalno mogu prolaziti prema Varaždinu, odnosno Ivancu, te prema obilaznici. No hoće li se raskrižje zatvoriti u daljnjoj fazi radova?

dron_rotor_gojanec-6.jpg

- S početkom radova postavljena je privremena regulacija prometa sukladno prometnom elaboratu. S obzirom da će radovi na navedenom raskrižju odvijati u nekoliko faza, navedenim elaboratom, u drugoj fazi predviđeno zatvaranje dijela Ulice braće Radić te će se promet u smjeru centra grada Varaždina usmjeravati obilazno jugozapadnom obilaznicom grada Varaždina u smjeru Optujske ulice, zatim ulice Gustava Krkleca, Ratimira Hercega na Ulicu braće Radić u Varaždinu - odgovorili su nam iz PU varaždinske te dodaju kako će o terminu zatvaranja za promet navedenog dijela ulice braće Radić odlučiti izvođač radova u dogovoru s Hrvatskim cestama, te će o tome obavijestiti PU varaždinsku.

- Ured načelnika i Operativno-komunikacijski centar PU varaždinske će o zatvaranju za promet dijela Ulice braće Radić pravovremeno obavijestiti javnost putem internet stranice te medija - poručuju. 

dron_rotor_gojanec-11.jpg

dron_rotor_gojanec-12.jpg

 

Označeno u