FOTO Stranke počele prikupljati potpise za prijedloge kandidacijskih lista Foto: Krešimir Đurić

FOTO Stranke počele prikupljati potpise za prijedloge kandidacijskih lista

| 21.4.2017. u 21:06h | Objavljeno u Aktualno

Stupanjem na snagu odluke Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, danas je započelo prikupljanje potpisa birača za kandidacijsku listu, odnosno kandidaturu. Tako su na Franjevačkom trgu u Varaždinu svoje štandove među prvima postavili HDZ, Reformisti i Hrast, čiji su kandidati sunčano prijepodne iskoristili za druženje s građanima.

- Zahvaljujem svima koji su nam već danas svojim potpisom došli dati podršku. Već danas vidimo da je odaziv vrlo dobar i to u nama budi optimizam te očekujemo dobar rezultat. Varaždin će 21. svibnja dobiti novu priliku. Pozivam sve koji žele da ostvarimo toliko očekivane promjene u ovom gradu da se pridruže našoj koaliciji s građanima i uključe Varaždin - izjavio je Damir Habijan, kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika, koji je prikupljao potpise zajedno s kandidatima s liste HDZ-a za Gradsko vijeće.

HDZ će potpise birača prikupljati na dvije stalne lokacije u Varaždinu: Franjevački trg – svakim danom od 9 – 12 sati i od 17 – 20 sati na Gradskoj tržnici svakim danom od 8 – 12 sati. Uz ove stalne lokacije, gradom će cirkularno djelovati još dva štanda. Kandidat HDZ-a za župana Varaždinske županije Alen Runac dodao je kako će on potpise za svoju kandidaturu prikupljati i u svim općinama te gradovima u županiji.

Pokraj HDZ-ovog štanda smjestio se Hrast i kandidat za gradonačelnika Ladislav Ilčić.

- Potpise prikupljamo ovdje i na placu, a i naši članovi prikupljaju potpise na terenu. Cilj nam je prikupiti dovoljan broj potpisa, odnosno nešto više, za svaki slučaj, iako moram reći da je prikupljanje potpisa zapravo vrlo zgodno, jer nas sve na neki način "natjera" na ulicu da razgovaramo s građanima, tako da je to i jedan dobar vid kampanje. Lijepo je na ulici razgovarati s građanima - rekao je Ilčić.

Do njih je potpise prikupljala i Natalija Martinčević sa svojim Reformistima.

- Kod prikupljanja potpisa idemo na koncept "Što više, to bolje", jer ovo nije samo prikupljanje potpisa. Došli smo s promidžbenim materijalima, dakle našim programom, i to je idealna prilika da ljudima kroz razgovor predstavimo osnovne pozicije programa. Cijelo vrijeme ćemo biti prisutni ovdje i na placu, ali i u mjesnim odborima te ću i osobno biti prisutna na većini punkteva. Ovo je ozbiljan dio kampanje i prava prilika za osobni kontakt s građanima - naglasila je Martinčević.

Rok za prikupljanje potpisa završava 4. svibnja u ponoć, kada se kandidacijske liste moraju predati nadležnom izbornom povjerenstvu.