FOTO Snježni pokrivač urušio jedan od Covid šatora kod OB Varaždin

VV | 10.12.2020. u 10:40h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Tijekom noći dogodilo se popuštanje konstrukcije jednog od vojnog šatora podignutog u krugu Opće bolnice Varaždin, privremenog smještajnog kapaciteta s razvodom kisika, u kojem se nisu nalazili pacijenti niti zdravstveno osoblje. Obaviještena je vojska kako bi se vojni šator ponovno stavio u funkciju. Razvod kisika nije oštećen. Opća bolnica Varaždin o uzroku će naknadno obavijestiti -  stoji u današnjem priopćenju OB Varaždin.

DSC_0015.JPG

- Ukazao sam prvi na sramotu sa satorima za bolesne prije svega sedam dana i pogledajte što se dogodilo od par centimetara snjega par dana kasnije, a bio sam izvređan od Reformista na osobnoj razini glede šatora, veli Davor Patafta, varaždinski gradski vijećnik koji je prvi u javnosti postavio pitanje je li uistinu nužno postavljati šatore, kraj toliko drugih praznih prostora.
Reformisti i župan, kako ukazuje Patafta, nadležni za stanje i varaždinsku bolnicu.
- Zamislite da je palo 50 cm snjega i da su bolesni bili unutra u šatoru u noći s temperaturom i teškim disanjem te spojeni na kisik. A pored satora na 90 metara stoji 2000 m2 novoobnovljena grijana škola Tomislav Spoljar koja može zbrinuti bolesne kao da su u Švicarskoj, a što sam predložio da se hitno na taj način reagira, veli Patafta.
No, kako dodaje, županu i reformistima  bitnija je nova grijana staklena kupola u dvorištu za 6 milijuna kuna o kojoj je sanjao u ljeto i jesen te stavio u proračun, nego bolesni u najvećoj zdrastvenoj krizi u vise desetljeća.

- Varaždin može biti najbolji grad za živjeti u Europi samo da se više cijene ljudi koji imaju vizije i koji znaju gledati pet koraka unapred. Nažalost neki odgovorni u politici su privatno propali i firme zavrsile u stečaju pa je jasno da ne znaju gledati ni jedan korak unaprijed, zaključuje,

DSC_0022.JPG

DSC_0027.JPG

DSC_0035.JPG