FOTO: Prvo blagdansko druženje župana s umirovljenicima: Umirovljenici pjesmama upotpunili atmosferu

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.12.2018. u 14:21h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u Varaždinu održano je blagdansko druženje županijskih dužnosnika s članovima Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije, pa su tako županu Radimiru Čačiću te posebnoj savjetnici Nataliji Martinčević umirovljenici čestitali predstojeće blagdane, a članovi pjevačkog društva Prigorčica iz Breznice svojim su božićnim pjesmama upotpunili ugodnu i toplu atmosferu. Druženje je održano po prvi puta na poziv i inicijativu Varaždinske županije, a prijem i druženje su organizirani u sjedištu Varaždinske županije.

Pozdravivši umirovljenike te im čestitavši uspješne i mirne nadolazeće blagdane župan Čačić im se zahvalio na vrlo dobroj suradnji u ovoj godini te je istaknuo kako se i u slijedećoj godini očekuje dobra suradnja između Županije i Saveza udruga umirovljenika.

- Savez udruga umirovljenika naše Županije je vrlo aktivan Savez, članovi sudjeluju u mnogim aktivnostima, od sportskih, kulturnih, promoviraju svoje općine, ali i cijelu Županiju . I to je pohvalno. Moram ovom prigodom istaknuti kako smo kao Županija u proteklih godinu i pol obnašanja mandata napravili dosta toga da pomognemo starijima osobama, umirovljenicima, naravno u okvirima u kojima to možemo. Povećali smo izdvajanja za umirovljenike, osnovali smo Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi koji je inicirao kvalitetan prijedlog da umirovljenici iz Varaždina i Županije imaju određeni broj besplatnih autobusnih karata tijekom godine kako bi mogli putovati diljem Županije. Ono što me posebno veseli je obnova naših zdravstvenih ustanova obzirom da su umirovljenici upravo najveći korisnici zdravstvenih ustanova, obnavljamo Opću bolnicu, krećemo u obnovu Dom za starije i nemoćne, otvoreni je najmoderniji Centar za palijativu, a uskoro se obnavljaju i Domovi zdravlja - rekao je župan Čačić te dodao kako Županija koristi europske fondove kao izvor financiranja i u tome je jako uspješna.

- Svima želim Čestit Božić te puno zdravlja i uspjeha u 2019. godini – zaključio je župan Čačić.

Županu se zahvalila predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije je Jadranka Bahlen rekavši kako Županija broji 42 tisuće umirovljenika, a oko devet tisuća umirovljenika je okupljeno u trideset i jednu udrugu.

- Zahvaljujem se županu i posebnoj savjetnici na ovome srdačnome prijemu, zaista to cijenimo. Naša suradnja s Županijom je iznimno kvalitetna i sigurna sam da će tako i biti dalje. Hvala na pomoći, mi smo, iako umirovljenici, vrlo aktivna društvena skupina i tu nam je pomoć Županije uvijek dobrodošla. Svako dobro svima – rekla je Jadranka Bahlen.