FOTO Prvenstvo lovaca u Zelendvoru, i zamjenica župana - s puškom Foto: Varaždinska županija

FOTO Prvenstvo lovaca u Zelendvoru, i zamjenica župana - s puškom

VV | 10.7.2022. u 09:52h | Objavljeno u Aktualno

Zamjenica župana Silvija Zagorec otvorila je u Zelendvoru Županijsko prvenstvo Lovačkog saveza Varaždinske županije u disciplini parkur, nakon kojeg slijede kvalifikacije za sastav ekipe koja će predstavljati Lovački savez Varaždinske županije na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu.

IMG-20220709-WA0011.jpg

- Varaždinska županija u današnje vrijeme prednjači po mnogočemu i na mnogim područjima, pa tako i po pitanju lovstva. Poznato je da se Varaždinska županija smatra kolijevkom organiziranog lovstva koje je počelo još daleke 1872. godine upravo ovdje u Zelendvoru. U današnje vrijeme lovci nisu samo oni koji hodaju u lov na divljač, već redovito i svesrdno brinu o uzgoju i pravilnom lovu divljači, ali i o zaštiti prirode i okoliša, čime se doprinosi zaštiti biološke raznolikosti. Naša županija obiluje bogatim i raznovrsnim lovištima, a ovom prilikom želim pohvaliti i rad županijskog lovačkog Saveza koji svojim aktivnostima unapređuje lovstvo u našem kraju - rekla je zamjenica župana koja je i sama uzela pušku u ruke.

IMG-20220709-WA0007.jpg

Na otvorenju su bili i dužnosnici županijskog Lovačkog saveza predvođeni predsjednikom Goranom Kaniški te izaslanica načelnika Općine Petrijanec i općinska vijećnica Ines Krobot. Predsjednik županijskog Lovačkog saveza Goran Kaniški pozdravio je okupljene te svima zaželio mirnu ruku i što bolje rezultate.

Galerija slika