FOTO Prva adventska svijeća ispred varaždinske katadrale

vv / varaždinska biskupija | 3.12.2023. u 00:01h | Objavljeno u Aktualno

Varždinski biskup Bože Radoš predvodio je molitvu i obred paljenja svijeća na adventskom vijencu ispred varaždinske katedrale uoči prve nedjelje došašća.

Biskup je u molitvu uveo riječima pape Franje:

"Kada nas shrva umor, kad se osjećamo izgubljenima ili pak doživimo neuspjeh, sjetimo se prema čemu je usmjeren naš život. Ne smijemo izgubiti iz vida cilj, iako nam danas prijeti opasnost da ga zaboravimo, da zaboravimo konačna pitanja, ona važna pitanja: kamo idemo? Kamo nas vodi naš put? Za što vrijedi živjeti? Bez tih pitanja, svoj život svodimo samo na sadašnjost, mislimo da ga moramo uživati što je više moguće pa na kraju živimo od danas do sutra, bez svrhe, bez cilja. Naša je pak domovina na nebu (usp. Fil 3, 20), ne zaboravimo veličinu i ljepotu odredišta, veličinu i ljepotu vječne domovine!"

Uslijedila je molitva, zatim i pjesma Katedralnog zbora Chorus liturgicus,a svjetlo na adventskom vijencu upalio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Uoči molitve i obreda paljenja svijeća na adventskom vijencu u varaždinskoj katedrali bilo je misno slavlje koje je predslavio preč. Mario Kopjar kanonik kantor Stolnog kaptola Varaždinske biskupije.  

Zajednička molitva i paljenje adventskih svijeća ispred varaždinske katedrale bit će svake subote uoči adventske nedjelje.

Tako će paljenje druge adventske svijeće, u subotu, 9. prosinca predvoditi vlč. Tomislav Dodlek, župni upravitelj Župe Sv. Ilije proroka u Svetom Iliji, a pjevat će Župni zbor Župe Sveti Ilija.

Paljenje treće adventske svijeće, u subotu, 16. prosinca vodit će preč. Franjo Biškup, duhovnik sestara uršulinki, a pjevat će Zbor Katoličke osnovne škole „Uršuline zvjezdice“.

Paljenje četvrte adventske svijeće, u subotu, 23. prosinca vodit će vlč. Leonardo Šardi, župnik Župe sv. Josipa u Varaždinu, a pjevanje će animirati Dječji zbor „Hosana“ i Zbor mladih „Adonai“ Župe sv. Josipa u Varaždinu na Banfici.  

Galerija slika