FOTO Pripadnici "Roda" obilježili 29. obljetnicu akcije "Maslenica" kojom je oslobođeno zadarsko zaleđe

VV | 23.1.2022. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

Pripadnici Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Rode" obilježili su 29. obljetnicu od vojno redarstvene akcije "Maslenica".

- Prije 29. godina, naše su "Rode", u sklopu skupnih snaga, sa SJP Zadar i Šibenik krenule na izvršenje borbenog zadatka oslobađanja zadarskog područja. Tijekom izvršenja zadatka teško je ranjen zapovjednik Goran Mihalić, preminuli predsjednik naše Udruge koji nas je zauvijek napustio 2019. godine, a od teškog ranjavanja 10-ak dana nakon zadobivene rane život je izgubio djelatnik Roda Emil Baneković. Tijekom cijele akcije život je izgubilo ukupno 127 hrvatskih sinova - izvijestili su pripadnici specijalne jedinice PU varaždinske Rode.

U počast ratnom zapovjedniku Goranu Mihaliću i branitelju Emilu Banekoviću, kao i svim poginulim braniteljima, pripadnici Roda položili su vijence i zapalili svijeće na Središnjem križu na Gradskom groblju u Zadru, na Spomen obilježju 3. bojne 4. gbr. "Imotski sokolovi“, na Spomen obilježjima 3. gbr. "Kune“ i 4. gbr. "Pauci“ te kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO "Maslenica“. Također, s pripadnicima 7. gbr. "Puma“ zapaljene su svijeće za poginule pripadnike te brigade u Suhovaru. Održana je i sveta misa u crkvi sv. Frane u Potpragu.

- Ovim putem želimo iskoristiti priliku da zahvalimo Ministarstvu hrvatskih branitelja te Varaždinskoj županiji što su nam omogućili posjet i obilježavanje obljetnice VRO "Maslenica“ koja je od primarnog značaja za nas kao Udrugu kao i naše branitelje - izvijestili su iz Roda.

 

Označeno u