VIDEO, FOTO Pri kraju 12 POS stanova u Hrašćici, a još 180 stanova bit će kod varaždinskoga groblja Foto: Martin Novosel

VIDEO, FOTO Pri kraju 12 POS stanova u Hrašćici, a još 180 stanova bit će kod varaždinskoga groblja

vv | 20.11.2023. u 13:18h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su završni radovi na  dovršetku novih stanova u POS naselju na početku Hrašćice, koji će biti useljivi sredinom veljače iduće godine.

- Radi se  o dvanaest trosobnih stanova u nizu, površine 110 kvadrata, od kojih je pola na prvom katu, a pola u potkrovlju šest međusobno povezanih zgrada. Svaki ima svoju garažu i hobi sobu, a jedan stan smo već prodali po postojećoj POS listi, iako smo više osoba zvali, ali nisu pokazale interes što zbog lokacije, što zbog kvadrature. Preostale stanove dat ćemo u najam s mogućnošću otkupa, odnosno otkupa po 1450 eura. Interes postoji jer imamo tristotinjak prijavljenih, što za kupnju, što za najam uz mogućnost otkupa - istaknuo je Roman Veršić, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, koji naglašava da je Varaždin u vrhu po broju POS stanova jer ih ima više od 500, što je posljedica velikog interesa i dobre realizacije.

POS_Hrascica_05.jpg

Roman Veršić, ravnatelj JUGS-a

Zahvaljujući prodaji stanova tijekom prošle godine, kao i interesa za njihov otkup od onih koji su ih imali u najmu, JUGS je namaknuo sredstva za završetak zadnjih stanova u naselju, koje je izgrađeno još prije desetak godina.

- Uz postojećih 36 stanova, još dvanaest bit će ovdje u ulici Vjekoslava Cerovečkog u Hrašćici useljena kroz najviše tri mjeseca preko sustava APN-a, odnosno POS izgradnje. Budući da se danas u Varaždinu teško može naći san ispod 2500 eura za kvadrat, ovdje je dobra prilika za kupnju novogradnje. Dio ovih stanova dat ćemo u najam s mogućnošću otkupa liječnicima, točnije dva za djelatnike Opće bolnice, a dva za djelatnike Doma zdravlja.  Razgovarao sam s njihovim ravnateljima koji su mi rekli da imaju manjak liječnika, a s druge strane postoji interes za njihov dolazak u Varaždin. Stoga ćemo izaći u susret, a iako je ovo županijska, odnosno uskoro državna razina,  Grad Varaždin ne želi stajati sa strane - naglasio je  Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik prilikom obilaska gradilišta.

POS_Hrascica_04.jpg

Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina

 Pozvao je mlade da se prijave na liste za POS stanove jer se pripremaju novi stanovi.

- Već su raspisani natječaji i kada budu završeni ovi stanovi, kreće izgradnje prvih 23 stanova u POS zgradi u Ulici Ivana Petrovića Nepomuka kod groblja, odnosno između Konzuma i crkve Dobrog pastira. Ako se sve izvrši po planu, tu ćemo za nekoliko godina imati veliko naselje sa 180 stanova - najavio je Bosilj.

Označeno u
Video sadržaj