FOTO Predstavnici Federacije europskih karnevalskih gradova i Hrvatske udruge karnevalista sa Stričakom

vv / varaždinska županija | 4.2.2023. u 15:11h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu održavanja Srakarskog fašnika,  trećeg fašnika po veličini u Hrvatskoj, Županijsku su palaču posjetili članovi Federacije europskih karnevalskih gradova i predstavnici Hrvatske udruge karnevalista u kojoj ih je primio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega je prijemu nazočio i direktor Turističke zajednice Goran Mališ.

Bila je to prigoda da dragi i veseli gosti upoznaju domaćine sa svojim radom i aktivnostima pa je tako županu Josip Silov, potpredsjednik Europskog udruženja karnevalskih gradova rekao kako su današnji karnevali u koji svakako spada i Srakarski fašnik izuzetno posjećeni te privlače sve više stranih turista.

-Ovo je vrijeme kada se u mnogim našim gradovima i općinama održavaju karnevalske svečanosti, povorke te druženja. Uz Riječki karneval, Samoborski fašnik, te niz drugih karnevala u Hrvatskoj, Srakarski fašnik zasigurno spada u red najvećih i najbolje organiziranih. Veseli nas to jer je u Sračincu uvijek dobra i vesela atmosfera- rekao je Silov.

Zaželjevši svima srdačnu dobrodošlicu, a među gostima bilo je karnevalista iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, župan Stričak je rekao kako je Srakarski fašnik odlična promocija za Sračinec, Varaždinsku županiju , ali i cijelu Hrvatsku.

-Sama činjenica da  u Sračinec dolazi čak 1500 sudionika iz 10 zemalja koji će sudjelovati u tradicionalnoj povorci govori u prilog tome da se radi o odličnoj i prepoznatljivoj tursitičkoj manifestaciji. Čestitam organizatorima i svima želim dobro i veselo druženje te sam siguran da će svi sudionici svojim kostimima i kreativnošću doprinjeti atraktivnosti samog fašnika – rekao je župan.

Direktor Turističke zajednice Goran Mališ j goste upoznao s turističkim rezultatima koje naša Županija bilježi te je istaknuo kkao se tokom godine u Varaždinskoj županiji održava 150 različitih manifestacija.

Zahvalivši se domaćinima na prijemu  Slobodan Drožđek, predsjednik Udruge maškara Črna sraka Sračinec je naznačio kako svaka grupa na fašniku ima svoju koreografiju te se zahvalio Varaždinskoj županiji i Turističkoj zajednici na podršci i promociji.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci