FOTO Predstavljeni “buseki”, cijena karte samo 2,99 kuna

M.P./Varaždinske vijesti | 14.9.2016. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

S 1. listopada na području grada Varaždina ponovno će zaživjeti javni gradski prijevoz i to po cijeni od 2,99 kune po jednoj vožnji.

Tim je povodom gradonačelnik Goran Habuš u ime davatelja koncesije, Grada Varaždina, danas poslijepodne na Kapucinskom trgu s Krešimirom Čumbrekom, direktorom tvrtke Vincek iz Završja Podbelskog koja je dobila koncesiju potpisao ugovor o koncesiji na rok od pet godina.

Zahvaljujući tome mještani prigradskih naselja Črnec Biškupečki, Donji Kućan, Gojanec, Gornji Kućan, Hrašćica, Jalkovec, Kućan Marof, Poljana Biškupečka i Zbelava tako će uskoro po jeftinoj cijeni moći do primjerice centra grada, Gradske tržnice ili Opće bolnice. Grad će javni gradski prijevoz sufinancirati s maksimalno 628.000 kuna godišnje.

- Nestrpljenje i iščekivanje građana je veliko i vjerujem da će, obzirom na cijenu i potrebu za javnim gradskim prijevozom, projekt zaživjeti punim plućima. Po ovoj cijeni i konstantne vozne redove mislim da smo po prvi puta u povijesti pred mogućnošću da dobijemo kvalitetan gradski prijevoz koji će zaživjeti na korist svih građana - kazao je Habuš.

Čumbrek je pak poručio da im je najvažnije steći povjerenje građana.

- Građani moraju biti sigurni da će ih autobus čekati ili, ako im ode pred nosom, da znaju da će za nekoliko minuta doći novi. Važno nam je da građani steknu naviku da koriste prijevoz jer ćemo samo time dobiti putnike i cijena će tada biti održiva - napomenuo je Čumbrek.

Građani će se voziti u modernim autobusima kapaciteta od 16 do 23 sjedala, a karte će se moći kupiti u samom autobusu te u turističkoj agenciji Galileo Travel u Mihanovićevoj ulici. No, planirano je i skoro uvođenje kartomata u autobuse, a građani će po cijeni od 170 kuna moći kupiti i mjesečni gradski pokaz. Koncesijom je obuhvaćeno pet linija, a autobusi će radnim danom voziti 10 puta, subotom četiri puta, a nedjeljom i blagdanom dva puta. Vozni red uskoro će biti objavljen na stranicama Grada, tvrtke Vincek te na stajalištima.

Linije "buseka"

LINIJA 1: Hrašćica – Optujska – Fabijanska – O. Župančića – E. Kumičića – bolnica – autobusni kolodvor (stajalište u Ulici Zrinskih i Frankopana na autobusnom kolodvoru) – E. Kumičića – O.Župančića – Fabijanska – Optujska – Hrašćica

LINIJA 2: Željeznički kolodvor – autobusni kolodvor – Jalkovec – Poljana Bikupečka – Črnec Biškupečki – Brezje – željenički kolodvor

LINIJA 3: Gojanec – autobusni kolodvor – bolnica – Banfica – bolnica – autobusni kolodvor – Gojanec

LINIJA 4: Zbelava – Donji Kućan – Gornji Kućan – autobusni kolodvor – Gornji Kućan – Donji Kućan – Zbelava

LINIJA 5: Zbelava – Donji Kućan – Kućan Marof – autobusni kolodvor – Kućan Marof – Donji Kućan – Zbelava