FOTO Predstavljen novi, treći, uređaj za automatsku masažu srca

| 7.11.2016. u 15:51h | Objavljeno u Aktualno

U Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predstavljen je novi, treći, uređaj za automatsku masažu srca koji je nabavljen zahvaljujući sredstvima Varaždinske županije te je izuzetno važan za prijevoz oboljelih pacijenata s akutnim koronarnim sindromom na dužim relacijama.

Prezentaciji rada uređaja, koji će se inače koristit u Ispostavi u Ivancu,  uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije Mladena Smoljanca prisustvovao je i župan varaždinske županije Predrag Štromar koji je tom prilikom naglasio odličnu suradnju Zavoda i Županije te napore koje Županija pruža kako bi se svim pacijentima omogućio vrlo visoki standard pružanja zdravstvenih usluga.

- Prema pokazateljima nabavka ovakvog aparata je dobrodošla jer je srčanih bolesnika nažalost sve više – istaknuo je župan Štromar.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec ukazao je koliko je uređaj za automatsku masažu srca potreban i neophodan.

-Spomenuti uređaj ostavlja mogućnost da liječnik i mdicinska sestra ili tehničar mogu pružati pacijentu dodatnu neophodnu zdravstvu skrb jer održavanje života pacijenta osigurava predmetni uređaj – naglasio je ravnatelj Zavoda Smoljanec te dodao kako je samo tijekom mjeseca rujna bilo 27 prijevoza srčanih bolesnika za Zagreb što pokazuje kako je takav uređaj i više nego potreban.

Inače, cijena uređaja za automatsku masažu srca sa svim pripadajućim dodatnim elementima i potrošnim materijalom s uključenim PDV-om iznosi 112.788,25 kuna. U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ima ukupno 3 uređaja što zadovoljava trenutne potrebe.

Prezentaciji rada uređaja prisustvovali su i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Galerija slika