FOTO Na sjevernom dijelu Varteksa kompleks trgovačkih, gastronomskih i uslužnih sadržaja Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na sjevernom dijelu Varteksa kompleks trgovačkih, gastronomskih i uslužnih sadržaja

Varaždinske vijesti | 10.6.2022. u 10:50h | Objavljeno u Aktualno

U lipnju 2021. godine, revitalizacija prostora tekstilne industrije Varteks proglašena je strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske pod nazivom „VARTEKS kvart - urbana regeneracija".

Upravo u sklopu tog projekta od velikog gospodarskog značaja za Varaždin i sve stanovnike, suradnjom Grada Varaždina, Varteksa i austrijskog investitora SES Spar European Shopping Centers, sjeveroistočni dio stare tvornice postat će S-PARK Varaždin, centralni dio revitaliziranog VARTEKS kvarta, zaključeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, gdje su partneri potpisali ugovor za izgradnju kružnog toka u Zagrebačkoj ulici koji će biti prvi korak novog projekta, te sporazum o suradnji u realizaciji strateškog investicijskog projekta ,,VARTEKS kvart - urbana regeneracija".

S-PARK_podrucje_s_kruznim_tokom.jpg

Grad Varaždin pozdravlja dolazak S-PARK-a u Varaždinu u sklopu projekta „VARTEKS kvart - urbana regeneracija" kojeg je Vlada Republike Hrvatske proglasila strateškim investicijskim projektom. Ovo neće biti još samo jedan trgovački centar u gradu, nego će to biti revitalizacija vrijednog prostora koji je izgubio svoju prvotnu gospodarsku namjenu. Nama Varaždincima je važno da će arhitektonsko rješenje u potpunosti uvažavati našu industrijsku baštinu i brend koji je svojevrsni simbol Varaždina, a stvarao se godinama od nekadašnjeg Tivara do današnjeg Varteksa. Smatramo neophodnim i podržavamo regeneraciju tog vrijednog prostora jer je u funkciji očuvanja radnih mjesta i zadržavanja proizvodnje u Varteksu. Istovremeno S-PARK znači otvaranje novih radnih mjesta u trgovini te pružanje bolje ponude i
novih sadržaja svim građanima" - zaključio je dr.sc. Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina.

"S-PARK Varaždin bit će prvi i jedinstveni maloprodajni park u Hrvatskoj koji će se razvijati na povijesno značajnom industrijskom mjestu. Jako sam ponosan što mi kao SES imamo priliku ovdje razviti kvalitetno, novo mjesto susreta s maloprodajnim, gastronomskim i uslužnim sadržajima za ljude u Varaždinu i okolici. Pritom ćemo se voditi važnom povijesnom baštinom ovog mjesta što će nam biti inspiracija za dizajn novog S-PARKA", izjavio je mag. Christoph Andexlinger, glavni operativni direktor SES Spar European Centers.

Predstavnik SES Hrvatska i voditelj projekta Boštjan Brantuša je otkrio da će u sjeveroistočnom dijelu Varteksa biti kompleks trgovačkih, gastronomskih i uslužnih sadržaja, te prvi Interspar u Varaždinu što će znatno podići standard dostupnih sadržaja građanima.

spar

Predsjednik uprave Varteksa, mr.sc. Tomislav Babić, izrazio je zadovoljstvo što i grad Varaždin prepoznaje vrijednost i kvalitetu Varteksovog projekta te se zalaže za očuvanje građevina značajnih u industrijalizaciji Varaždina, kao i što iskazuje interes za revitalizaciju središnjeg dijela kompleksa sadržajima bitnim za građane.

"Od početka restrukturiranja 2019. godine Varteks radi na prodaji imovine koja se ne koristi i koja pored toga što je neiskorišten kapital generira dodatne troškove. Aktivacijom tog kapitala Varteks planira podmiriti dugove, modernizirati poslovanje i proširiti maloprodajnu mrežu. Varteks se ne namjerava baviti nekretninama već osnovnim poslom, a to je moda, dok smatramo da Varteksov kompleks svakako treba dobiti sadržaje prilagođene modernom životu, s puno zelenila i funkcionalnih prometnica te svim ostalim sadržajima koji će osigurati veći standard života. Drago nam je da i SES, sestrinska firma SPAR-a ima identičnu viziju i da će kao kupac značajnog dijela kompleksa izgraditi moderne, lijepe i funkcionalne sadržaje koji će se savršeno uklopiti u karakterističnu arhitekturu grada Varaždina njegujući njegovu povijesnu baštinu"- zaključio je Babić.

Projekt kružnog toka u Zagrebačkoj ulici financiranog od strane austrijskog investitora po završetku će
doprinijeti boljoj regulaciji prometa za veću sigurnost građana te njegovo nesmetano odvijanje uz nove
sadržaje u gradu.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci