FOTO: Potpisan ugovor o dodjeli 141,5 milijuna kuna za novi Studentski dom u Varaždinu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Potpisan ugovor o dodjeli 141,5 milijuna kuna za novi Studentski dom u Varaždinu

| 18.4.2016. u 16:01h | Objavljeno u Aktualno

U varaždinskom Studentskom domu danas je svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava sa Sveučilištem u Zagrebu za projekt "Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima", unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru OPKK-a".

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ministar znanosti obazovanja i sporta Predrag Šustar, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.

- Doista sam sretan što sam danas u Varaždinu. Ovo su sjajne prilike kada se nešto otvara, kada se vidi da se fondovi Europske unije mogu koristiti uspješno i da je to jedna disciplina koja se može savladati, a koje prošla Vlada očito nije mogla savladati ili ih nije htjela savladati - istaknuo je Tomislav Karamarko.

Dodao je kako ulaganje u znanje znači ulaganje u budućnost te da je ovo za Varaždin jedan izuzetno dobar dan.

- Drago mi je da ulažemo u znanje, što znači da ulažemo u mlade ljude i u budućnost, ulažemo u konačnici u oporavak gospodarstva. Puno je tu elemenata i ovo je jedan jednostavno dobar događaj i jedan izuzetno dobar dan - istaknuo je Karamarko.

Projekt se u potpunosti financira bespovratnim sredstvima u iznosu od 141,5 mlijuna kuna. Kako je istaknuo ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš, izgradnja novog Studentskog doma je projekt za sve buduće generacije.

U novom Studentskom domu koristit će se sva suvremena tehnologija uz visoke ekološke standarde. Projekt najsuvremenijeg i najmodernijeg studentskog doma, trenutno je u fazi javne nabave.

- Mi smo javnu nabavu proveli odmah i uspješno su provedene javna nabava za voditelja projekta i javna nabava za stručni nadzor. Kod građevinsko-obrtničkih radova imamo najavljene dvije žalbe. Bilo je deset zainteresiranih ponuđača, a Državna komisija je zatražila od ponuđača koji su se žalili da dostave određene dokaze. Sad treba proći žalbeni rok i pustiti da Državna komisija odradi svoj posao - rekao je Milijaš te dodao da, ukoliko neće biti podnesene žalbe, radovi mogu početi kroz dva tjedna.

U travnju bi se trebala raspisati javna nabava za opremanje Studentskog doma, jer desetak mjeseci do godine dana traje izrada namještaja.

Varaždinski župan Predrag Štromar naglasio je da je ovo vrlo značajna investicija za budućnost Varaždinske županije i grada Varaždina koji će za dvije godine moći osigurati smještaj za novih 600 studenata.

- 600 novih studenata znači i puno novih radnih mjesta, od profesora i nastavnika, do cijelog grada koji će se morati brinuti o tim studentima. Kvalitetnije i bolje obrazovanje cilj je ove županije. Izuzetno sam zahvalan i Sveučilištu u Zagrebu i Ministarstvu regionalnog razvoja, a posebno sam zadovoljan sad kad imamo osigurana sredstva i već najesen bi mogla početi gradnja - istaknuo je župan Štromar nakon potpisivanja Ugovora.

 

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci