FOTO Potpisan sporazum o Ivančici: "Neka ovo bude mjesto koje nas spaja" Foto: Varaždinska županija

FOTO Potpisan sporazum o Ivančici: "Neka ovo bude mjesto koje nas spaja"

Varaždinske vijesti | 23.2.2022. u 16:47h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Planinarskom domu na Ivančici potpisan je Sporazum o suradnji u području gospodarenja, korištenja i zaštite planine Ivančica – najviše planine sjevera Hrvatske, između Varaždinske županije, Krapinsko-zagorske županije, Grada Ivanca i Grada Zlatara.

Sporazum su potpisali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek, gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić te gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Zamjenica župana Varaždinske županije istaknula je da je potpisanim sporazumom iskazan interes za međusobnu suradnju.

- Protekle pandemijske godine pokazale su da postoji sve veći broj izletnika, zaljubljenika u prirodu, a mi im moramo omogućiti boravak u prirodi i pokušati stvoriti optimalne uvjete ne devastirajući prirodno bogatstvo koje nas okružuje na Ivanščici, biseru ovog područja. Ovo je susret dvaju gradova, dviju županija i neka ovo bude mjesto koje nas spaja, a ne razdvaja – poručila je zamjenica župana.

Gradonačelnik Batinić Grada Ivanca naglasio je kako su se vrlo brzo dogovorili o partnerstvu, a Sporazum će Ivančici dati veću vidljivost.

- Mi smo 2020. godine samostalno krenuli u izradu idejnog rješenja vršnog dijela Ivančice kako bi bila još zelenija nego što je. S Gradom Zlatarom dogovorili smo partnerstvo i integrirali jedan veliki projekt, a nadam se da će se uskoro uključiti i država – rekao je Batinić.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i predstavnici javnih ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko- zagorske i Varaždinske županije.

Sporazum_Ivancica_23022022_1.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_2.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_3.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_4.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_5.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_6.JPG

Sporazum_Ivancica_23022022_7.JPG