FOTO Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana Svih svetih

Varaždinske vijesti | 31.10.2018. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U pratnji Husarske garde, izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin položili su vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu odavši tako počast svim preminulim građanima Varaždinske županije.

Isto tako, izaslanstvo Županije je položilo vijenac i zapalilo svijeću kod Spomen kosturnice pridruživši se Zajednici Udruga Antifašista Varaždinske županije koji se ovih dana sjećaju svojih poginulih suboraca.

311018_svi_sveti__1.jpg

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća te kratkom molitvom u spomen na poginule branitelje, izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina, Policijske uprave Varaždinske te Udruge udovica i roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Varaždinske županije, kao i predstavnika braniteljskih udruga odalo je kod Križa branitelja dužnu zahvalnost i počast svim poginulim braniteljima koji su svoje živote dali u obrani Hrvatske.

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako se ovih dana prisjećamo svih preminulih sugrađana, te im odajemo poštovanje i pijetet.

311018_svi_sveti__3.jpg

- Blagdan Svih svetih oduvijek je bio dan kada se prisjećamo svojih najmilijih, onih koji nisu više s nama. Odajemo im dužno poštovanje i zahvalnost za sve što su napravili. I danas smo se u jednoj dubokoj tišini i s pijetetom prisjetili dragih ljudi - rekao je zamjenik župana Paljak te dodao kako je varaždinsko gradsko groblje posljednje počivalište mnogih građana, ali i znamenitih Varaždinaca koji su svojim djelovanjem prenosili glas Varaždina i Varaždinske županije diljem svijeta.

311018_svi_sveti__5.jpg

311018_svi_sveti__4.jpg

Označeno u