FOTO Pogledajte s čim se bore naši gasitelji u Dalmaciji, vatra se vidi i u svemiru Foto: Damira Kalajžić

FOTO Pogledajte s čim se bore naši gasitelji u Dalmaciji, vatra se vidi i u svemiru

V.V | 18.7.2017. u 13:19h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Dalmacija se još uvijek bori sa stravičnim požarom, a noć je bila posebno teška. Pripadnici operativnih snaga cijelu su noć djelovali na terenu, a podršku su im pružali članovi interventnog tima Gradskog društva Crvenog križa Split. Iako je požar trenutno pod kontrolom, sve snage su i dalje u stanju pripravnosti - piše Slobodna Dalmacija.

Posebno je dramatično bilo u Žrnovnici gdje su i vatrogasci iz Varaždinske i Međimurske županije, koji se zajedno s drugim vatrogascima, građanima i vojskom nadljudskim snagama bore protiv vatrene stihije.

Gust dim koji suklja na više požarišta diljem Dalmacije i Crne Gore vide se čak i u svemiru, a snimke sa satelita objavila je NASA na svojim mrežnim stranicama.

7

Stravične prizore iz Žrnovnice fotoaparatom je u noći s ponedjeljka na utorak je zabilježila Damira Kalajžić.

- Vidjeti ovaj prizor na vlastite oči i pri tome zabilježiti fotoaparatom ove trenutke, nije niti malo lako. Kada vidiš iz daljine kako vatra doslovno guta ljudske domove, kada vidis koliko je to van kontrole, srce ti se stegne, a oči se napune suzama... Bez riječi sam - napisala je uz fotografije.

1

2

3

45

6