FOTO Obnovljeno krovište vrtića u Gortanovoj, a počinje i obnova drugih vrtića

D.P., J.Š. | 29.12.2017. u 13:08h | Objavljeno u Aktualno

- Jako nas veseli što je rekonstrukcija krova i potkrovlja u vrtiću dovršena i što smo mi u Knauf Insulationu na neki način i pogurali tu obnovu donirajući izolacijski materijal za 1300 kvadrata vrijedan oko 50.000 kuna - kazao je danas na obilježavanju završetka radova na sanaciji krovišta vrtića u Gortanovoj  Krešimir Benjak iz Knauf Insulationa.

Pojasnio je kako je izolacijski materijal koji su donirali negoriv te kako će sigurno doprinijeti ugodnom i sigurnom boravku djece u vrtiću.

DSC 8934

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok kazao je kako je završetak radova na sanaciji krovišta u Gortanovoj zapravo početak obnove svih gradskih vrtića.

- Natječaj se priprema za tri objekta koji idu u sklopu programa eneregtske učinkovitosti i to bi trebalo biti vani od sljedećih mjesec dana. Radi se objektima Trakošćanska, Dravska i Kozarčeca, ali ići će se u rekonstrukciju, dogradnju i poboljšanje uvjeta u svih osam objekata koliko ima gradski vrtić - najavio je Čehok.

Pojasnio je kako je grad je započeo s obnovom ovog vrtića zbog hitnosti.

Ovdje je krovište bilo u najlošijem stanju, prikišnjavalo je i doslovno su morali stavljati kante ispod kako bi prikupljali vodu - podsjetio je Čehok na uvjete u kakvima su bili djeca i zaposlenici.

DSC 8901

Istaknuo je i kako se u vrtiće desetak i više godina nije ništa ulagalo.

- Zadnja veća ulaganja su bila 2008. Godine, a mi smo ovime krenuli u sustavnu obnovu. Mislim da primjereni uvjeti moraju biti u svakom objektu kako bi se pedagoški proces mogao nesmetano odvijati na zadovoljstvo odgojitelja i djece - zaključio je Čehok koji je najavio kak grad priprema objekte i za obnovu osnovnih škola.

Ravvnateljica Dječjeg vrtića Varaždin Jasenka Husnjak kazala je kako je novi krov pravi poklon vrtiću za Božić, ali i 70. godišnjicu postojanja.

Izrazila je zadovoljstvo protekom radova koji su se odvijali kada je vrtić bio u punom kapacitetu, odnosno svaki dan je u njemu boravilo stotinjak djece.