FOTO: Naši čitatelji zapeli na GP Ormož, na ulazak u Hrvatsku čekali 40 minuta

M.P./Varaždinske vijesti | 8.4.2017. u 20:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Užasne su gužve na granici! Krenuli smo u Ormož i pripremili se na čekanje, ali na ulazak u Sloveniju nismo čekali, bili smo treći u redu i odmah smo prešli granicu. Međutim, za ulazak u Hrvatsku čekali smo 40 minuta u koloni! Nevjerojatno! - rekli su nam supružnici koji su se danas poslijepodne preko GP Ormož zaputili u Hofer u redovitu subotnju nabavku namirnica.

Na graničnim prijelazima od jučer su, podsjetimo, u tijeku sustavne granične kontrole zbog čega su na svim graničnim prijelazima, naročito onima s Republikom Slovenijom, duža čekanja.

- Iz HAK-a su naveli da su čekanja oko pola sata, no čeka se duže, i to na ulazak u Hrvatsku što nam je pomalo nelogično. Logičnije bi bilo da čekamo na ulazak u Sloveniju. Kada smo konačno došli do graničnog prijelaza i čekali da uđemo u Hrvatsku, najprije su slovenski granični policajci provjeravali našu dokumentaciju, odnosno skenirali je računalom, a zatim su identični postupak ponovili i naši granični policajci. Međusobno su udaljeni tri metra! Zašto i jedni i drugi rade isti posao? Zbog toga i nastaju gužve! - ljuti se ovaj bračni par.

gp ormoz 1

Ovu je situaciju danas komentirao i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, prenosi Index.hr.

- Policija je izvijestila premijera o problemima na granicama zbog strožeg nadzora te kako ovu odluku, koja opterećuje kako granice, tako i pogranična područja, trebaju promijeniti odgovorni ljudi EU - rekao je Orepić.

Odgovarajući na novinarski upit o tome kako se policija sprema za predstojeće uskrsne blagdane s obzirom na pojačan nadzor na granicama, Orepić je istaknuo kako je stroži nadzor direktiva EU.

- Ovo je nametnuta obaveza od strane Europskog parlamenta i moramo to provoditi. Ali iznimno su zabrinjavajuća izvješća s granice. Policija je već reagirala i izvijestila premijera koji već radi po tom pitanju. Pokušavamo ovo iskomunicirati s onima koji su donijeli ovakve odluke da bi se promijenilo stanje - ponovio je.

gp ormoz 2

Označeno u