FOTO Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Branku Kežmanu, velikom promotoru Varaždinske županije Foto: Krešimir Đurić

FOTO Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena Branku Kežmanu, velikom promotoru Varaždinske županije

IHR/Varaždinske vijesti | 8.9.2021. u 19:40h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu današnje svečane sjednice Županijske skupštine dodijeljena su javna priznanja Varaždinske županije za 2021. godinu te posebna priznanja župana.

>> Svečanom sjednicom Županijske skupštine obilježen Dan Varaždinske županije

Tako je priznanje dobila zasebna postrojba PU varaždinske, te najbolji učenik završnih razreda srednjih škola Sebastijan Tukač.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Branku Kežmanu, velikom promotoru Varaždinske županije u zemlji i šire, poznatom vinaru i humanitarcu, a nagradu je preuzela njegova supruga Marija Kežman. Osim što je, zajedno sa suprugom vodio tvrtku s preko 30 zaposlenih, Kežman je bio istaknuti član brojnih udruga, predsjednik Udruge vinogradara “Trsek” Ludbreg koja je organizator Međunarodne izložbe mladih vina u Ludbregu, a jedan je od idejnih začetnika Vinske ceste, koja danas obuhvaća šest kušaonica vina, a svoju ljubav prema vinu utkao je i u obradu svog vinograda te je uvijek s ponosom isticao kvalitetu svog vina, koja je i 2020. godine potvrđena u Londonu na prestižnom natjecanju Decanter gdje je Vinarija Kežman osvojila brončanu medalju za Rajnski Rizling 2019. te preporuku za Muškat žuti 2019.

Uz sve to, Kežman se neumorno zalagao za obnovu i rekonstrukciju OŠ Martijanec, organizirao je brojne humanitarne aktivnosti na području cijele Općine, bio je predsjednik nekadašnjeg nogometnog kluba Slanje, te dugogodišnji predsjednik NK Podravine Ludbreg. Kežman je bio i tajnik Udruge umirovljenika Martijanec, bio je veliki prijatelj i zagovornik unaprjeđenja vatrogastva Općine Martijanec, član Športsko-rekreacijske Udruge Sudovčina, vijećnik Općinskog vijeća, član školskog odbora OŠ Martijanec te član Upravnog odbora Županijskog saveza poljoprivrednih udruga.

Nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su Opća bolnica Varaždin kao pravna osoba te Katica Čusek Adamić, dr. med. spec. epidemiolog, voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije kao fizička osoba.

Nagradu za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu, kao pravne osobe,dobili su Udruga Varaždinsko bučino ulje koja je tijekom prošlegodine osvojila čak dvije zlatne medalje na prestižnom svjetskom natjecanju Monde Selection u Bruxellesu, Udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zasadi stablo, ne budi panj!", koja je provođenjem kampanje sadnje stabala potakla više od 20 000 sudionika diljem Hrvatske da zasade 60.000 stabala, čime je svojim djelovanjem približila održiv koncept življenja i korištenja prirodnih resursa, a kao fizičkoj osobi predložen je Robert Kopjar, poznati vinar te vlasnik i direktor trgovačkog poduzeća Comet iz Novog Marofa, koje danas zapošljava 120 zaposlenika.

U ime svih nagrađenih na priznanjima je zahvalila dr. Katica Čusek Adamić.

- Ova priznanja pokazuju da je naš trud i rad prepoznat i cijenjen, čime ste nam ukazali veliku čast i dali nam snage te nas motivirali da i dalje nastavimo i ne posustanemo duhom i tijelom. Što se tiče priznanja, koja su dodijeljena zdravstvenom sustavu, zapravo se radi o priznanjima za neumoran rad i trud svih zdravstvenih djelatnika i nezdravstvenih djelatnika OB Varaždin i HZJZ-a, koji su unatrag ovih godinu dana u potpunosti svoje živote dali na raspolaganje svojim pozivima . U ovoj pandemiji mnogo toga smo naučili, a najveću spoznaju koju smo potvrdili je da su suradnja i međusobno uvažavanje jedini i siguran put uspjeha na različitosti i izazove koji nas okružuju. To smo dokazali u proteklom razdoblju i nadamo se da ćemo imati snage za ubuduće. U želji da se što prije sve vrati u normalu, čuvajmo jedni druge, ostanimo odgovorni i uvijek otvoreni - poručila je dr. Čusek Adamić.