FOTO Nabavljena tri nova vozila: sigurniji prijevoz za 65.000 bolesnika iz Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

FOTO Nabavljena tri nova vozila: sigurniji prijevoz za 65.000 bolesnika iz Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 5.10.2021. u 12:34h | Objavljeno u Aktualno

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije od danas raspolaže s tri nova vozila za sanitetski prijevoz vrijedna milijun kuna.

Time je za nepokretne i teško pokretne osobe te bolesnike kojima nije preporučeno samostalno kretanje, a koji ostvaruju pravo na sanitetski prijevoz, osigurano još sigurnije prevoženje na preglede i pretrage do različitih zdravstvenih ustanova ili ordinacija.

Na primopredaji vozila prisustvovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Mladen Smoljanec, kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić te djelatnici Zavoda.

- Naš Zavod za hitnu medicinu sada raspolaže s ukupno 41 kombi-vozilom, od kojih su 32 namijenjena za sanitetski prijevoz, a devet za hitne medicinske intervencije. Zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima, imaju jedan od prosječno najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj. To je iznimno važno s obzirom da godišnje prevezu oko 65.000 bolesnika iz Varaždinske županije koji imaju pravo na sanitetski prijevoz, a pritom naprave gotovo milijun i 300 tisuća kilometara. Uz to, godišnje imaju oko 10.500 hitnih medicinskih intervencija, kod čega vozilima hitne pomoći naprave gotovo 230.000 kilometara. Vozni park će se i ubuduće redovno obnavljati, a ove godine u planu je nabava još jednog vozila za hitnu medicinu – istaknuo je župan Stričak.

Vrijednost novih kombi-vozila je točno 1.005.000 kuna, što je 932.500 kuna iz decentraliziranih sredstava, a preostala sredstva osigurana su iz županijskog proračuna.

- Dva vozila će biti raspoređena u centrali u Varaždinu, dok će jedno ići u ispostavu Ivanec, a zamijenit će stara i dotrajala koja su dosad bila u upotrebi. Opremljena su najsuvremenijom opremom te imaju meki medicinski ovjes. Do kraja godine očekujemo još jedno vozilo koje je namijenjeno za ekipu hitne medicine u ispostavi Ludbreg. Već imamo i plan za sljedeću godinu, u kojoj bismo trebali nabaviti još četiri vozila za sanitetski prijevoz, a sve s ciljem što sigurnijeg prijevoza oko 65.000 bolesnika, koji obavljamo na temelju naloga za sanitetski prijevoz – rekao je ravnatelj Smoljanec.

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_1.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_2.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_3.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_4.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_5.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_6.JPG

nova_vozila_sanitetski_prijevoz_zavod_za_hitnu_medicinu_05102021_7.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci