FOTO/VIDEO Na zajedničkom prijemu Županije i Grada gost je bio i ministar Habijan Foto: Varaždinska županija

FOTO/VIDEO Na zajedničkom prijemu Županije i Grada gost je bio i ministar Habijan

Varaždinske vijesti | 21.12.2023. u 15:18h | Objavljeno u Aktualno

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, Varaždinska županija i Grad Varaždin organizirali su zajednički prijem za predstavnike gospodarstva, odgojno-obrazovnih ustanova, znanstvene zajednice, zdravstvenih ustanova, vjerskih zajednica, predstavnika državnih institucija, vatrogasne zajednice, policije, sportskih klubova te nacionalnih manjina.

Uz domaćine, župana Anđelka Stričaka i gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja, prijemu je prisustvovao i novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan koji je prije toga i službeno posjetio Varaždinsku županiju te održao kraći sastanak s vodstvom županije i pročelnicima upravnih odjela.

- Drago mi je da je moj prvi dolazak u novoj funkciji, kao ministra, upravo u Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Radi se o gradu i o županiji u kojima sam proveo cijeli život. Ovdje sam i bit ću ovdje bez obzira što život nosi, kakve god dužnosti ili funkcije obavljao. Ovdje vidim bezbroj prijateljica, prijatelja, kolega i to je ono što me čini sretnim i zato je najljepše doći doma. Što se tiče mene kao ministra, vodit ću brigu o ravnomjernom razvoju cijele Hrvatske, a naravno Grad Varaždin i Varaždinska županija zasigurno će imati mnogo projekata. Siguran sam da ćemo sve ono što je sukladno zakonu i riješiti – istaknuo je u svom govoru ministar Habijan.

bozicni_prijem_varazdinska_zupanija_grad_varazdin_21122023_11.jpg

Župan Anđelko Stričak poseban pozdrav uputio je ministru Habijanu te istaknuo kako njegov prvi službeni dolazak Varaždinu i Varaždinskoj županiji najbolje govori o njegovim vrijednostima, te da nije zaboravio sredinu u kojoj je odrastao.

bozicni_prijem_varazdinska_zupanija_grad_varazdin_21122023_9.jpg

- Za nas je ovo bila uspješna godina, a o tome govore sve investicije koje smo odradili, a zahvaljujući vama. Kad je teško najbitnije je da kad pogledaš lijevo ili desno da je netko uz tebe, a vi ste uvijek uz nas i na tome vam od srca hvala. Početkom godine predvidjeli smo 50 važnih investicija za područje Varaždinske županije. Godinu još nismo završili, a već smo povećali broj investicija na 65 u vrijednosti 355 milijuna eura. Kad još k tome dodamo sve ove projekte koje provodite vi, predstavnici države, tvrtki, općina, gradova, naši gospodarstvenici, poduzetnici dolazimo do nekoliko stotina milijuna eura i vjerujem da nas sve ovo raduje – naglasio je župan Stričak koji je novom ministru uručio prigodan dar.

bozicni_prijem_varazdinska_zupanija_grad_varazdin_21122023_10.jpg

- Ovo je statua Varaždinskog husara kojeg je odlikovala hrabrost, požrtvovnost, ljubav prema kraju i domovini, a vjerujem da će Damir Habijan kao ministar raditi za boljitak ne samo Varaždina i Varaždinske županije, nego cijele Hrvatske, te kišobran sa sloganom „Županija s pričom“ da ga čuva od svih bura, nevera, nevremena, obzirom na resor koji vodi – objasnio je župan Stričak.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je da sama činjenica da su Grad Varaždin i Varaždinska županija, bez obzira koje političke opcije upravljaju gradom i županijom, u stanju organizirati zajednički domjenak bez tenzija, govori u prilog tome da svi zajedno moraju raditi na boljitak Grada i Županije.

bozicni_prijem_varazdinska_zupanija_grad_varazdin_21122023_4.jpg

- Ne trebamo se dijeliti na lijeve i desne, nego na normalne i nenormalne, a Varaždin i Varaždinska županija dobar su primjer oko toga. Naslijedili smo jedan prekrasan grad i županiju i moramo ih graditi i dalje kako bi ih našim nasljednicima ostavili u boljem stanju nego što smo ih dobili. Vjerujem da to i radimo. Sve investicije koje smo proveli i planiramo govore da Grad Varaždin i Varaždinska županija žive gospodarski i kulturno i mislim da smo na jednom dobrom putu – rekao je, između ostalog, varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Domjenku su prisustvovali i zamjenica župana Silvija Zagorec, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, saborski zastupnici Barbara Antolić Vupora i Siniša Jenkač, biskup varaždinski Bože Radoš, počasni konzul Republike Moldavije u RH Emil Solenički, načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije te brojni drugi uzvanici.

bozicni_prijem_varazdinska_zupanija_grad_varazdin_21122023_8.jpg

U glazbenom dijelu programa nastupili su predškolski zbor Glazbene škole u Varaždinu, dok su prijem svojim dolaskom uveličali i pripadnici Varaždinske građanske garde i Husarske garde Varaždinske županije.

više fotografija pogledajte u fotogaleriji:

Video sadržaj