FOTO Na Sveučilištu Sjever potpisan Sporazum o suradnji s tvrtkom Vindija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na Sveučilištu Sjever potpisan Sporazum o suradnji s tvrtkom Vindija

VV | 7.6.2022. u 16:02h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Na Sveučilištu Sjever u Varaždinu danas je potpisan Sporazum o suradnji, kojeg su potpisali rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i predsjednik Uprave tvrtke Vindija Nenad Klepač.

 Riječ je o novoj suradnji koja obuhvaća aktivnosti u više različitih segmenata, čiji je cilj prvenstveno razvoj novih zajedničkih istraživačko-razvojnih projekata, angažman studenata na brojnim "case study" zadacima s naglaskom na studijske programe iz područja prehrambene tehnologije, strojarstva, mehatronike, računarstva, ali i multimedije medijskog dizajna, ekonomije i komunikologije.

DSC_0228.jpg

Zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o suradnji s najvećom prehrambenom industrijom u Hrvatskoj nije krio rektor prof. dr. sc. Marin Milković.   

- Pripremili smo niz mogućih budućih područja djelovanja koji su orijentirani u prvom redu prema našim studentima, a Sveučilištu Sjever je izuzetno važno da imaju takvog eminentnog poslovnog subjekta na čijim radilištima će studenti Sjevera moći odrađivati praktičnu nastavu i tako stjecati znanja izvan programskih okvira, a vjerujem da će jednog dana biti od koristi prehrambenoj industriji Vindija - rekao je nakon potpisivanja ugovor prof. dr. sc. Milković.

DSC_0378.jpg

 Predsjednik Uprave tvrtke Vindija Nenad Klepač rekao je kako se u Sveučilištu Sjever, koje ima 5.300 studenata i 30-ak različitih studijskih programa, može naći poveznica s poslovanjem Vindije koja je širokog spektra i poslovnih aktivnosti, ali koja je primarno usredotočena na inovacije, razvoj i kvalitetu proizvoda.

- Upravo u tim segmentima smatramo da postoji određeno iskustvo i znanje samih stručnjaka grupe Vindija koje mogu podijeliti s mladim ljudima koji predstavljaju našu budućnost i trebaju biti optimizam za sve nas. Naravno, sve to skupa podrazumijeva da ćemo kroz taj proces prepoznavati one kadrove koje želimo vidjeti u našoj grupi dugoročno jer, u kadrove se mora ulagati. Povijesno gledano, Vindija je tvrtka s tradicijom od 60 godine, koja je nastala iz jedne lokalne mljekare i postala najveća prehrambena industrija i to prvenstveno ulaganjem u ljude. Vjerujem da ćemo kroz neko određeno razdoblje generirati kadrove koji će pronaći mjesto i u našem poslovnom sustavu - rekao je Klepač.

DSC_0316.jpg

Tvrtka Vindija studentima će omogućiti obavljanje prakse, ali i sudjelovanje u razvojnim projektima, kao i izradu diplomskih radova za one koji budu zainteresirani.