FOTO Mala dvorana Arene priprema se za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, "Rode" im svile toplo prihvatno gnijezdo

Varaždinske vijesti | 9.3.2022. u 08:41h | Objavljeno u Aktualno

Još u petak Udruga Specijalne jedinice policije, policijske uprave Varaždinske „RODA“, stavila je na raspolaganje vlastite resurse Civilnoj zaštiti Varaždinske županije i Grada Varaždina, u svrhu zbrinjavanja izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine.

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se 8. ožujka na opremanju i formiranju „PRIHVATNOG CENTRA ZA IZBJEGLICE“ u maloj dvorani ARENE Varaždin. Zbog ukazane potrebe, isti dan u 19,00 sati kod Arene Varaždin okupilo se 15 ratnih pripadnika „RODA“ koji su uz pomoć svojih kolega: PUMA, TIGROVA i 104. brigade ZNG prionuli istovaru prispjele opreme iz centralnog skladišta CZ, RH.

Kako se prilike na terenu brzo mijenjaju, tako se ratni pripadnici specijalne policije i garde brzo prilagođavaju novo- nastaloj situaciji te u novo-formiranom prihvatnom centru, postavljaju i opremaju 200 ležajeva kako bi spremni dočekali nadolazeće izbjeglice iz Ukrajine.

Uz ove aktivnosti uspostavljeno je i stalno dežurstvo ratnih pripadnika „RODA“ i njihovih kolega iz ratnih gardijskih postrojbi u cilju pružanja svekolike pomoći napaćenom ukrajinskom narodu koji će svoje sigurno utočište naći u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.