FOTO Mala dvorana Arene priprema se za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, "Rode" im svile toplo prihvatno gnijezdo

Varaždinske vijesti | 9.3.2022. u 08:41h | Objavljeno u Aktualno

Još u petak Udruga Specijalne jedinice policije, policijske uprave Varaždinske „RODA“, stavila je na raspolaganje vlastite resurse Civilnoj zaštiti Varaždinske županije i Grada Varaždina, u svrhu zbrinjavanja izbjeglica iz ratom zahvaćene Ukrajine.

S provođenjem konkretnih operativnih aktivnosti započelo se 8. ožujka na opremanju i formiranju „PRIHVATNOG CENTRA ZA IZBJEGLICE“ u maloj dvorani ARENE Varaždin. Zbog ukazane potrebe, isti dan u 19,00 sati kod Arene Varaždin okupilo se 15 ratnih pripadnika „RODA“ koji su uz pomoć svojih kolega: PUMA, TIGROVA i 104. brigade ZNG prionuli istovaru prispjele opreme iz centralnog skladišta CZ, RH.

Kako se prilike na terenu brzo mijenjaju, tako se ratni pripadnici specijalne policije i garde brzo prilagođavaju novo- nastaloj situaciji te u novo-formiranom prihvatnom centru, postavljaju i opremaju 200 ležajeva kako bi spremni dočekali nadolazeće izbjeglice iz Ukrajine.

Uz ove aktivnosti uspostavljeno je i stalno dežurstvo ratnih pripadnika „RODA“ i njihovih kolega iz ratnih gardijskih postrojbi u cilju pružanja svekolike pomoći napaćenom ukrajinskom narodu koji će svoje sigurno utočište naći u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci