FOTO: Kraj dugačkim redovima na šalteru policije, uveden je redomat

M.P./Varaždinske vijesti | 16.4.2018. u 13:05h | Objavljeno u Aktualno

Dugačkim redovima na šalterima za izdavanje osobnih iskaznica, putovnica ili vozačkih dozvola u zgradi Policijske postaje Varaždin u Cesarčevoj ulici u Varaždinu došao je kraj. Ovih je dana, naime, sustav zaprimanja stranaka znatno moderniziran te će građani na redomatu dobivati svoj broj i potom pričekati da ih službenica pozove na šalter.

Kako funkcionira novi i jednostavniji način koji je već godinama prisutan u primjerice bankama, danas se nakon obilaska dionice županijske ceste u Gornjem Ladanju došlo uvjeriti i rukovodstvo MUP-a na čelu s ministrom Davorom Božinovićem.

- Na neki način ovdje obilježavamo, nakon 20 godina, činjenicu da smo investirali u ovu šalter dvoranu Policijske uprave varaždinske. Ovo je vrlo važno jer ovdje gravitira više od 90.000 ljudi, dok je lani bilo primjerice više od 100.000 upravnih predmeta. Mislim da su građani zaslužili da im se usluga pruži na kvalitetan način, a ujedno smo stvorili bolje uvjete za rad zaposlenicima - rekao je ministar o projektu za koji je inače MUP izdvojio gotovo 500.000 kuna.

Uz sanaciju niza policijskih postaja diljem Hrvatske, najavio je i skoro rješavanje problema u policijskim postajama u Ivancu i Novom Marofu.

- Pred rješenjem smo za PP Ivanec vezano uz poplavljivanje podrumskih prostorija, dok ćemom u suradnji s Varaždinskom županijom riješiti pitanje PP Novom Marofu, posebice sanaciju krovišta - najavio je Božinović.

Označeno u
Galerija slika