FOTO: Kolinda Grabar Kitarović u Novom Marofu zapjevala "Suzu za zagorske brege" Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Kolinda Grabar Kitarović u Novom Marofu zapjevala "Suzu za zagorske brege"

| 19.8.2016. u 15:35h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović danas boravi u Varaždinskoj županiji, gdje će u večernjim satima posjetiti Špancirfest, a na poziv gradonačelnika Novog Marofa Siniše Jenkača posjetila je Kulturni centar "Ivan Rabuzin" i tvornicu "Hajduk plastika"

Predsjednica je u društvu supruga Jakova i brojnih članova HDZ-a popila kavu u Kulturnom centru, a potom i zapjevala pjesmu "Suza za zagorske brege", što je oduševilo mnoštvo okupljenih novomarofčana. 

Kako je istaknuo novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač, drago mu je što se predsjednica Grabar Kitarović odazvala njegovom pozivu i prvi puta došla u Novi Marof. 

- Zahvaljujem predsjednici što je odvojila svoje vrijeme da dođe u Novi Marof. Prvenstveno je razlog njena dolaska posjet Špancirfestu, a s obzirom na to da je Novi Marof na putu prema Varaždinu, dogovorili smo da po prvi puta u svom mandatu posjeti i naš grad. Predsjednici se svidio naš Kulturni centar i već dogovaramo da bi došla na naše Miholjsko proštenje - istaknuo je Jenkač.

Nakon kave u Kulturnom centru, predsjednica Grabar Kitarović je obišla tvornicu "Hajduk plastika", a potom se uputila u Varaždinske Toplice gdje će posjetiti etno kuću "Krpeta" u Škarniku. 

U večernjim satima očekuje se njen dolazak u Varaždin na Špancirfest.