HDZ glavni "krivac" za smijeh u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu

IHR/Varaždinske vijesti | 27.3.2019. u 19:18h | Objavljeno u Aktualno

Svjetski dan kazališta članovi varaždinskog HDZ-a, potpomognuti s članovima varaždinske Madeži HDZ-a obilježili su s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin kojima su poklonili predstavu u izvedbi glumačke družine „Profesionalci“ iz Gojanca koji su izveli svoj skeč „Wellness je na selu“.

- Željeli smo uljepšati dane korisnicima Doma. To je jedna u nizu aktivnosti kojima na određeni način pokazujemo brigu za korisnike Doma, za naše starije sugrađane – istaknuo je predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan.

Tin Jurak i Sven Bunta, predsjednici županijske i gradske organizacije Mladeži HDZ-a naglašavaju da je starijim osobama možda malo teže otići u kazalište, pa su ih se sjetili na Svjetski dan kazališta i organizirali im predstavu.

- Ako oni ne mogu u kazalište, onda smo omogućili da kazalište dođe k njima – rekao je Jurak, a Bunta dodao kako neki od umirovljenika su slabije pokretni, ali na ovaj način su i oni dio Svjetskog dana kazališta.

Predsjednik Vijeća 5. mjesnog odbora Darko Novoselec ističe kako stalno vode brigu o korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe, koji se nalazi na području tog mjesnog odbora.

- Zainteresirani smo za život naših sugrađana treće životne dobi. Nastojimo im u prigodnim trenucima dati nešto prema našim mogućnostima – rekao je Novoselec.

kazaliste_1.JPG