Mario Habek je us vom govoru pozvao kolege iz stranke na jedinstvo Foto: Krešimir Đurić

FOTO Habek: Samo zajedničkim snagama možemo biti na usluzi našim građanima

| 23.3.2018. u 20:11h | Objavljeno u Aktualno

U večernjim satima u dvorani Hotela Turista krenula je proslava 27. godišnjice varaždinskog SDP-a koja se održava osmu godinu zaredom. Iako je prvotno bilo najavljeno da će predsjednik stranke Davor Bernardić biti na proslavi, njego dolazak je otkazan, ali su zato došli mnogi drugi istaknuti članovi stranke poput župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj, predsjednik SDP-a Međimurske županije Mladena Novaka, predsjednika gradskog SDP-a Pregrade Mladena Bulića i potpredsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvoja Novaka.

- Svake godine se nađemo da u jednom opuštenom tonu razmijenimo iskustva i s dobre i loše strane koje smo proživjeli u stranci tijekom prošle godine. Unutarstranački izbori su u tijeku i situacija je sada malo uzavrela, ali ja sam uvjeren da, bez obzira na to što ruže ne cvatu za SDP ni na državnoj niti ovdje kod nas u Varaždinskoj županiji, ćemo nakon današnjeg dana i ostalih ovakvih druženja shvatiti što prije da moramo ostati zajedno želimo li i dalje biti na vrhu, odnosno pridobiti birače na državnoj razini kao i ovdje u našoj županiji - rekao je Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije.

Unatoč lagodnoj i opuštenoj atmosferi na današnjem druženju, Habek se ipak odlučio kritizirati trenutnu politiku vladajućeg HDZ-a.

- Kada je HDZ preuzeo vlast, svi smo strahovali da neće imati rješenje za niti jedan problem na koji naiđu, a sada strahujemo da će od svakog problema napraviti još veći problem ili nekoliko novih. Mladi se iseljavaju iz Hrvatske svakim danom i to nije ničija izmišljotina i to ne ponavljamo tek tako da SDP nešto govori već zato što smo ozbiljno zabrinuti za budućnost naše djece. Ako ne vladajući ne mogu zaustaviti odlazak mladih iz njihovih domova, kako uopće očekivati da će imati rješenja za bilo što drugo - rekao je Habek.

Isto tako se i osvrnuo na velika komešanja unutar stranke u posljednjih godinu dana te naglasio da će se uvijek boriti za boljitak stranke.

- Posljednju godinu dana, svjedočili smo pravom javnom i unutarstranačkom linču. Ovaj javni možemo objasniti da nas naši politički protivnici ne znaju drugačije kulturnije i bolje kritizirati, ali onaj linč unutar stranke na koji inzistiraju neke kolege od kojeg očito ne odustaju, a sve u ime osobnog interesa, ne mogu objasniti. Protiv ambicije nemam ništa, protiv fer i korektne borbe na izborima također nemam ništa, ali protiv udaraca ispod pojasa, širenja laži, blaćenja stranke i pozivanjem kolega imam. Smatram da to nije nikada bio nivo na kojem SDP funkcionira i uvijek ću se boriti da to slučajno ne postane nivo na kojem će funkcionirati u budućnosti. Nismo jedni drugima oporba i samo ujedinjeni i zajedničkim snagama možemo biti na usluzi našim građanima i boriti se za bolju budućnost i bolje društvo - zaključio je Habek u svojem govoru pred okupljenim članovima stranke.

Galerija slika