FOTO Gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković primili prvake Druge HNL i povratnike u najelitniji rang hrvatskog nogometa Foto: Krešimir Đurić

FOTO Gradonačelnik Bosilj i zamjenik Marković primili prvake Druge HNL i povratnike u najelitniji rang hrvatskog nogometa

| 28.5.2022. u 11:42h | Objavljeno u Aktualno

Igračima, trenerima stručnom timu i vodstvu Nogometnog kluba Varaždin gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj uputio je čestitku povodom osvajanja titule prvaka druge nogometne lige i povratka u elitni razred hrvatskog nogometa.

Na današnjem prijemu u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina, kojeg je priredio sa zamjenikom Miroslavom Markovićem, gradonačelnik Bosilj čestitao je i juniorskoj ekipi NK Varaždin na osvojenom juniorskom kupu te je istaknuo:

- Varaždin je grad kulture i sporta, imamo uspjehe na oba područja! NK Varaždin je pokazao ove sezone da je slučajno ispao u drugu ligu i vrlo brzo se vratio i ostvariti sve glavne, zacrtane ciljeve: uređenje travnjaka, povratak u prvu ligu a mlada ekipa osvojila je juniorski kup Hrvatske. Osim toga, sve je spremno za privatizaciju kluba. Već slijedeći tjedan elaborat će otići u ministarstvo sporta i turizma. Nadam se zelenom svjetlu da preko ljeta pretvorimo klub u sportsko dioničko društvo. Sve u svemu, uspješna sezona NK Varaždin i ja im na tome čestitam! – rekao je Bosilj najavivši kako će Grad Varaždin poduzeti sve te pomoći da NK Varaždin ne bude samo prolaznik već stabilni sudionik prve lige.

Čestitkama se priključio i zamjenik Miroslav Marković:

- Bitno je da se klub stabilizira financijski! Dečki samo hrabro, budite i dalje na ponos našem gradu! – rekao je Marković poželjevši da klub vrlo skoro ponovo zaigra u finalu kupa.

Primivši znak zahvale za postignute rezultate - grb Grada Varaždina , predsjednik kluba Dražen Vitez je između ostalog rekao:

- Očekujemo potporu od svih, ali put privatizacije kluba koji smo si zacrtali je osnovna stvar. To je jedini put da ostvarimo financijsku neovisnost koja će nam omogućiti razvoj kluba za dvije-tri stepenice više. To će nam omogućiti da se još bolje organiziramo i poboljšamo uvjete za rad kako bi nesmetano mogli igrati prvu ligu. Neću dozvoliti nikad više da ispadnemo iz prve lige. Još bolje ćemo se ekipirati, složiti i zakucati na vrata nogometne Europe. – naznačio je ambicije kluba predsjednik Dražen Vitez.

Kapetan ekipe Igor Postonjski otkrio je da se već užurbano radi na očuvanju osnovnog kostura ekipe. Iznio je potrebu da se dovedu dva-tri pojačanja i digne kvaliteta kako bi NK Varaždin bio konkurentan u prvoj ligi.

- Stepenicu po stepenicu i dići ćemo se do željene Europe, za to se živi i radi. – istaknuo je kapetan poželjevši i dalje pune tribine te podršku navijača kao što je to bilo protekle sezone.

Trener Mario Kovačević zahvalio se na prijemu te istaknuo da Varaždin zaslužuje nogometnog prvoligaša zbog tradicije i publike.