FOTO GRAD VARAŽDIN Čestitka vozačicama uz Dan žena

Varaždinske vijesti | 8.3.2024. u 12:22h | Objavljeno u Aktualno

Predstavnici Grada Varaždina i Policijske uprave varaždinske su povodom Međunarodnog dana žena vozačicama čestitali njihov dan u sklopu tradicionalne, preventivne i prigodne akcije koja ima za cilj upozoriti na važnost ravnopravnosti spolova, posebice u prometnim situacijama.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki, Bruno Ister, direktor Varkoma te Robert Rožmarić voditelj Službe za javni red i sigurnost PU varaždinske, Dejan Piskač načelnik Postaje prometne policije Varaždin te Danijel Posavec voditelj poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost PU darivali su vozačicama cvijeće i prigodne poklone.

Gradonačelnik Grada Varaždina čestitao je Dan žena svim sugrađankama te je naglasio: Obilježavamo nešto što je tekovina socijalističke internacionale koja je 1910-te godine izglasala da je 8. ožujka Međunarodni dan žena. U to vrijeme žene su se još borile za pravo glasa. Danas su se njihova prava poprilično digla na višu razinu ali još uvijek mislimo da je potrebno uložiti više energije od strane muškaraca da bi se olakšalo ženama. Na žalost, danas žene i dalje drže tri od četiri kuta kuća, muškarci se pre malo upuštaju u kućanske poslove i mislim da bi se to trebalo promijeniti. Grad Varaždin je usvojio rezoluciju grada kao sigurnog mjesta za žene, prvi smo krenuli s besplatnim higijenskim ulošcima. Imamo jako puno mjera kojima dajemo subvencije ženama poduzetnicama, a imamo i pozitivnu diskriminaciju kod poduzetničkog fonda pa ako se prijavi žena kao nositelj obrta dobiva dodatne bodove. Svim tim mjerama Grad Varaždin pokušava promicati prava žena u pravom smislu. – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Robert Rožmarić voditelj Službe za javni red i sigurnost PU varaždinske napomenuo je da PU varaždinska s Gradom Varaždinom provodi operativnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“. Iistaknuo je kako statistike pokazuju da su žene općenito bolji vozači, opreznije u prometu, čine manje prometnih prekršaja, prouzrokuju manje prometnih nesreća posebno onih s najtežim posljedicama. Žene su mnogo odgovornije od muškaraca, a naša je težnja da žene budu potpuno ravnopravne i u prometu, da budu sigurne, da se poštuju prometni propisi te da se ne umanjuju njihovo znanhjje vještine i sposobnosti. – rekao je Rožmarić pridruživši se čestitkama povodom Međunarodnog dana žena.

Galerija slika