FOTO: Devet najboljih djelatnika po izboru Turističke zajednice grada Varaždina

J.Š./Varaždinske vijesti | 29.12.2018. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Turistička zajednica grada Varaždina proglasila je devet najboljih djelatnika iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti, a proglašeni su i pobjednici Natječaja za adventsko uređenje izloga ili prostora ispred poslovnih prostora u povijesnoj jezgri grada.

Naime, prigodnom svečanošću i dodjelom nagrada i priznanja u Gradskoj vijećnici završena je akcija Turističke zajednice grada Varaždina Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, a priznanja i novčane nagrade lokalnim je pobjednicima uručio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i direktorica TZ grada Varaždina, Jelena Toth.

Tako je dobitnik priznanja u kategoriji Agencijski djelatnik, Goran Košćak iz Galileo trevel.  U kategoriji turistički vodič, dobitnica je Janja Kelava iz Društva turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina. U kategoriji recepcijski djelatnik nagradu je dobila Slavica Borovec iz Turista. U kategoriji konobar nagradu je dobio Danijel Špernjak iz Gastrocom d.o.o. U kategoriji kuhar Katica Štuklec iz Hotela Varaždin d.o.o. U kategoriji hotelskog domaćinstva Alenka Božić iz SC-a Varaždin. Najboljii policijski djelatnik je Biserka Križnjak iz PU Varaždinske. Najbolji hortikulturni djelatnije je Josip Kaniški iz Parkova dok najbolji čistač je Ivica Bolčević iz Čistoće.

Naime, Čovjek – ključ uspjeha u turizmu nacionalni je program Hrvatske turističke zajednice, koji se provodi s ciljem podizanja razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u destinaciji. Kroz ovu su akciju obuhvaćene djelatnosti koje sudjeluju u stvaranju percepcije Hrvatske kao gostoljubive i privlačne turističke destinacije te one koje neposredno utječu na podizanje kvalitete usluga u turizmu.

Proglašeni su i pobjednici Natječaja za adventsko uređenje izloga ili prostora ispred poslovnih prostora u povijesnoj jezgri grada. Tako cvjećara Mirta ima najljepše uređen ulaz u poslovni prostor, izlogu optike Ghetaldus pripalo drugo mjesto, a trgovini Mis – treće mjesto. Za pobjednike su osigurane i novčane nagrade – za prvo mjesto 3.000,00 kuna, drugo 2.000,00 kuna i treće mjesto 1.000,00 kuna.

Na natječaj su se mogli javiti zakupci ili vlasnici poslovnih prostora iz povijesne jezgre koji su u funkciji, a tema je bila - Božić. Ukupno je prijavljeno osam izloga, a ocjenjivački sud koji se sastojao od predstavnika Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina i Gradskog muzeja Varaždin izabrao je tri najoriginalnija.

kjh.JPG

jh.JPG

jhd.JPG

hds.JPG

bvc.JPG

fgda.JPG

gfds.JPG

jhgfd.JPG

hgf.JPG

gfd.JPG

Označeno u