FOTO Denis Grgurović predstavio kandidate s Mostove liste za 3. izbornu jedinicu Foto: Martin Novosel

FOTO Denis Grgurović predstavio kandidate s Mostove liste za 3. izbornu jedinicu

VV | 28.6.2020. u 16:29h | Objavljeno u Aktualno

Danas se na Franjevačkom trgu u Varaždinu održalo predstavljanje Mostove kandidacijske liste za treću izbornu jedinicu koju predvodi Denis Grgurović, liječnik i kirurg koji se želi boriti za temeljitu reformu zdravstvenog sustava jer Hrvatska ima dobre liječnike, ali naglašava kako je naš zdravstveni sustav devastiran, a liječnici odlaze u susjednu Sloveniju koja može hrvatskim doktorima ponuditi trostruko veću plaću.

- Prezadužen i siromašan hrvatski zdravstveni sustav ne pruža kvalitetne zdravstvene usluge i time usporava razvoj društva i smanjuje kvalitetu života naših građana. Nedostatak novca u hrvatskom zdravstvenom sustavu posljedica je niske razine nacionalnog dohotka, relativno stare populacije, malih izdvajanja za zdravstvo i neracionalnosti u vođenju prevelikog i neučinkovitog sustava. Želimo provesti promjene koje će voditi k poboljšanju zdravlja građana, smanjenju zdravstvenih nejednakosti te poticanju inovacije u zdravstvu i povećanju održivosti zdravstvenog sustava - rekao je Grgurević.

Razvoj zdravstvenog turizma, razvoj učinkovite primarne zdravstvene zaštite, regulacija rada i zaštite zastvenih djelatnika, zbrinjavanje deponiranog otpada u gradu Varaždinu te potenciranje razvoja malih OPG-ova i seoskog turizma samo su neke od točka iz Mostovog izbornog programa na kojima će raditi u idućem mandatu zasjedanja Hrvatskog sabora.

Most će se na izborima iduće nedjelje 5. srpnja u trećoj izbornoj listi naći na glasačkom listiću pod rednim brojem 2.

Mostova kandidacijska lista

1. DENIS GRGUROVIĆ
2. VELIMIR KUČKO
3. SONJA FAŽON
4. SINIŠA MARKULINČIĆ
5. NENAD MESIĆ
6. LEONARDA FLUKSEK
7. BOŽO IVOŠEVIĆ
8. GORDANA KUŠAR
9. TIHANA TUŠEK
10. HELENA FRANČIĆ
11. SUZANA CERJAN
12. MATIJA JANČIKIĆ
13. VESNA HORVAT
14. MIRJANA FLUKSEK