FOTO Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen u Novom Marofu

V.V. | 17.11.2016. u 19:43h | Objavljeno u Aktualno

Kao i u većini gradova i općina u Varaždinskoj županiji te širom Hrvatske i ove su godine u Novom Marofu zapaljene svijeće kod spomen križa u spomen na sve poginule te nestale branitelje i civile Grada Vukovara.

– Na ovaj način obilježavamo godišnjicu nemilog događaja u Hrvatskoj koji je obilježio našu noviju povijest i koji nas uvijek podsjeća kolike su žrtve podnijete da bismo danas mogli živjeti u samostalnoj i neovisnoj Republici Hrvatskoj. Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem Lijepe Naše, jer Vukovar nije samo grad, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku – izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač koji je zajedno s predstavnicima Grada Novog Marofa te predstavnicima branitelja i braniteljskih udruga zapalio svijeće i položio vijenac kod spomen križa.

Naglasio je da je paljenje svijeća također gesta da se ne zaboravi na žrtvu Vukovara koju svakako treba prenositi i na mlade naraštaje. Kako bi se grada heroja prisjetile i mlađe generacije u petak u 13 sati osnovnoškolci iz Novog Marofa zajedno s ravnateljem i nastavnicima te predstavnicima Grada prevođenim gradonačelnikom Sinišom Jenkačem također će zapalit svijeće kod spomen križa.

Označeno u
Galerija slika