FOTO Bučograd mami okusima, mirisima i sadržajima, a suradnja Čakovca i Varaždina odlična Foto: Varaždinska županija

FOTO Bučograd mami okusima, mirisima i sadržajima, a suradnja Čakovca i Varaždina odlična

VV | 25.8.2019. u 18:33h | Objavljeno u Aktualno

Poslastice od buče, tradicijski proizvodi i pjesme iz Međimurja zavladali su Bučogradom u atriju Županijske palače u Varaždinu jučer, 24. kolovoza. Prvi put se predstavio Grad Čakovec, koji se pobrinuo za zanimljiv program tijekom kojeg su se sa svojim domaćim gastro-poslasticama, ali i unikatnim proizvodima predstavili njihovi OPG-ovi, kao i kulturno-umjetničke udruge Veseli Međimurci, dok su nastupili Nikola Grabar i Gabrijela Hrženjak.

Uz župana Radimira Čačića te predsjedavajuću Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnicu župana Nataliju Martinčević, u Bučogradu su bili gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te Boška Ban Vlahek, zamjenica direktora Turističke zajednice Grada Čakovca.

- Bučograd je postao „Regija u malom“, u kojoj smo povezali gastronomiju, tradiciju i kulturu naše županije i Grada Čakovca, s kojima odlično surađujemo. Zahvaljujemo im na lijepom i zanimljivom programu. Mnoštvo posjetitelja i odlična atmosfera potvrđuju da je manifestacija Bučograd, na kojoj ove godine predstavljamo bogatu gastronomsku ponudu, tradicijsku i kulturnu baštinu naše regije, dobro pogođena i zanimljiva građanima – rekla je Natalija Martinčević, dok je čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač istaknuo kako smo premali da bi svatko radio za sebe, ali zajedno činimo regiju „sjever“ koja je dovoljno velika i jaka da zajedno radi projekte i privuče daleko više novaca.

- Sa suradnjom smo krenuli upravo ovdje, u turističkom segmentu, tako što smo spojili naše manifestacije i povezali izlagače, čime smo napravili iskorak – rekao je Kovač. 

Zamjenica direktora TZ-a Grada Čakovca Boška Ban Vlahek istaknula je da im je izuzetno drago što su dobili priliku predstaviti se u Bučogradu.

– Veselimo se daljnjoj suradnji na korist svih naših proizvođača – istaknula je. 

U Bućogradu je i danas bilo veselo i u znaku Općine Jalžabet. Nastupili su KUD Elizabeta, a predstavile su se i Udruga žena s kolačima, OPG Slavin te OPG Crnko.

Atmosferu Bučograda donosimo u bogatoj fotogaleriji.

Označeno u