FOTO Brojni pohrlili na dravske bazene, a Čehok se prisjetio - dječačkih dana Foto: Krešimir Đurić

FOTO Brojni pohrlili na dravske bazene, a Čehok se prisjetio - dječačkih dana

M.P./Varaždinske vijesti | 21.6.2018. u 22:10h | Objavljeno u Aktualno

- Upravo je ovo trebalo Varaždinu! Bazeni su prekrasno uređeni, stvarno nemam riječi i svaka čast ekipi koja je zaslužna što se nakon 12 godina ponovno možemo ovdje kupati - poručio je to varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok nakon što su u petak poslijepodne u 17 sati i službeno otvoreni novouređeni bazeni na Dravi.

Sjeća se, dodao je, kada se kao dječak kupao ovdje našalivši se da se osjeća kao da mu je ponovno 12 godina.

- Gotovo svi građani imaju uspomene na ovo kupalište, a osim njega kupali smo se i u Dravi i skakali u rijeku iako se to nije smjelo - prisjetio se Čehok s nostalgijom te zahvalio Varkomu i njegovom direktoru Željku Buniću na ideji o obnovi bazena te svom zamjeniku Zlatanu Avaru koji je riješio odnose s privatnim vlasnikom, odnosno hotelom Turist, i omogućio sklapanje ugovora o zakupu.

U obnovu bazena uloženo je 1,3 milijuna kuna iz gradskog proračuna, a u sklopu njega obnovljena su oba bazena, sanitarni čvorovi, strojarnica, ugostiteljski objekt te je uređeno odbojkaško igralište i postavljena su igrala za djecu. Bazenima na Dravi upravljat će JU Gradski bazeni.

- Sve je uređeno po najvišim standardima, a ideja je da se dogodine postave tlakavci, možda i još koji bazen. Inače, ovaj projekt omogućava da revitalizira čitavo ovo područje uz Dravu - zadovoljan je bio i zamjenik gradonačelnika Avar, dok je direktor Varkoma Bunić napomenuo da cijeli projekt ne bi bio realiziran bez djelatnika Varkoma.

- Kolega Zdravko Cindori rekao je da je moguće obnoviti bazene i kada smo dobili ugovor o zakupu, krenuli smo s poslom. Ovdje je korištena nova tehnologija koja primijenjuje staklo kao filter, voda se čitavo vrijeme prelijeva, a topla je zahvaljujući cijevima ispod asfalta. Voda čitavo vrijeme kruži i nakon samo jednog dana imate temperaturu u bazenu od 25 stupnjeva - pojasnio je Bunić.

Zdravko Cindori, inženjer koji u Varkomu radi više od 40 godina, i koji je čitavo vrijeme nadgledao projekt obnove bazena rekao je da su iza njih gotovo puna dva mjeseca neprekidnog rada.

- Radovi su počeli 28. travnja i eto, završili smo prije nekoliko dana. Radilo se svakodnevno, čak i subotama, često do 19 sati. Srećom, vrijeme nas je poslužilo i mogli smo raditi punom parom - kratko je rekao. 

Podsjetimo, bazeni će raditi svakodnevno do 19 sati, a cijena ulaznice je 20 kuna za odrasle, 10 kuna za studente te za djecu i umirovljenike 5 kuna. Mališani do 7 godina koji na bazene dođu u pratnji roditelja moći će se pak besplatno kupati. Ulaz na bazene samo je danas bio besplatan.