FOTO: Automobil Lončar električnim punionicama i sunčanom elektranom napravio iskorak Foto: Martin Novosel

FOTO: Automobil Lončar električnim punionicama i sunčanom elektranom napravio iskorak

VV | 6.5.2020. u 18:14h | Objavljeno u Aktualno

Tvrtka Automobil Lončar je današnjom novinskom konferencijom dovršio i službeno dva projekta koja su im odobrena ranije ove godine, a kojeg je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Prvi projekt je povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije u poslovnom objektu tvrtke, a drugi je projekt punionice električnih vozila.

- Zahvalio bi se Alenu Kišiću iz Centra kometencije jer da nije bilo njega ne bi ni bilo ovog projekta. Također bi se zahvalio Euro Consultingu tj. Nikoli Kučišu i Darijanu Vinteru koji su vodili ovaj projekt za nas - rekao je Romano Puček, voditelj prodaje Automobila Lončar.

Vrijednost projekta za solarnu elektranu iznosi 924.636,68 kuna za s prihvatljivim troškovima projekta u iznosu od 888.636,68 kuna. Dodijeljena bespovratna sredstva su iznosila 680.039,15 kuna te predstavljaju 76,53 % iznosa ukupno prihvatljivih troškova. Sveukupna vrijednost investicije sukladno stvarnim ugovorenim vrijednosti iznosi ukupno 1.138.516,16 kn.

Projekt punionice električnih vozila, Automobil Lončar prijavio je na Javni poziv za neposredno sufinanciranje gradnje punionica vozila na električnu energiju 2019. godine. Projekt je dio aktivnosti kojima se želi potaknuti transformacija prometnog sustava u čišći i energetski učinkovitiji, a sve s ciljem smanjenja onečišćenja okoliša ispušnim plinovima i bukom. Sveukupna vrijednost investicije iznosila je ukupno 68.250,00 kuna.

- Ovim potezom smo napravili još jedan iskorak u našem poslovanju jer nam dolaze i električna vozila uskoro, a kao što znamo budućnost je u električnim i hibridnim vozilima i ovim potezima smo pokazali da tu budućnost dočekujemo spremni - zaključio je Puček.