FOTO: 329. zavjetno hodočašće grada Varaždina u svetište Majke Božje Bistričke Foto: FAS

FOTO: 329. zavjetno hodočašće grada Varaždina u svetište Majke Božje Bistričke

| 30.6.2018. u 08:05h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji i koordinaciji varaždinske Župe svetog Vida u tijeku je 329. zavjetno hodočašće grada Varaždina u svetište Majke Božje Bistričke, kojem se već tradicionalno pridružuju i druge župe šire okolice grada Varaždina i ostale župe Varaždinske biskupije.

Hodočasnici pješaci okupili su se noćas u 3 sata u varaždinskoj katedrali na službi Riječi i blagoslovu hodočasnika. Ulazna procesija u bistričko svetište bit će od 14 sati. Hodočasnička sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom proslavit će se u 19 sati, dok će Put svjetla - procesija sa svijećama na Kalvariji biti u 21 sat.

Središnje misno slavlje hodočašća - zavjetnu svetu misu vjernika grada Varaždina - sutra, 1. srpnja u 11 sati, u crkvi blaženog Alojzija Stepinca na otvorenom u svetištu Majke Božje Bistričke predvodit će mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Sutrašnji duhovni sadržaji počet će zajedničkim križnim putem na Kalvariji u 9 sati. Zavjetna sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 11 sati, a oproštajna procesija u bistričkoj bazilici u 15 sati.

Za sve koji ne idu pješice organiziran je prijevoz. Sutra u 6 sati bit će polazak autobusa iz Milkovićeve ulice u Varaždinu (između Glazbene škole i kapucinske crkve).

U ponedjeljak 2. srpnja biskup Mrzljak predvodit će i svetu misu zahvalnicu u varaždinskoj katedrali u 19 sati.