Forumi mladih i seniora SDP-a obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

Članice i članovi Županijskih organizacija Foruma mladih i Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije ove su subote 1. listopada akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi ponovno obilježili Međunarodni dan starijih osoba.

Akcija je održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a uz mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, za koje su bile zadužene Marija Branković i doktorica Kristina Hehet Krog, mladi su forumaši svoje sugrađane počastili i jabukama te prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani.

- Međunarodni dan starijih osoba je dan na koji imamo priliku ukazati na probleme s kojima se osobe treće životne dobi susreću i ponuditi rješenja kako im omogućiti daljnje sudjelovanje u društvu. To je samo jedan od načina na koji SDP kao stranka i njegovi članovi žele pokazati osjetljivost prema osobama treće životne dobi – rekao je tom prigodom predsjednik Foruma seniora i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Josip Hehet.

- Međugeneracijska solidarnost, briga za građane treće životne dobi i njihove probleme vrlo su važan segment rada Foruma mladih. Iako je primarni fokus Foruma mladih na radu s mladima i problematikom s kojima se mladi suočavaju u današnjem društvu, nikada ne smijemo zaboraviti da su ovi ljudi svoje najbolje godine koristili kako bi odgojili i školovali i nas i naše roditelje. Zato danas, kada smo mi oni koji smo u naponu snage, moramo dio svojeg vremena i angažmana iskoristiti kako bi im time zahvalili za sve što su nam omogućili i pokušali im osigurati bolje uvjete života u tim godinama – poručili su mladi forumaši.

Nakon održane akcije, predsjednici Foruma seniora i Foruma mladih Josip Hehet i Luka Zrinski iskoristili su prigodu i posjetili Dom za starije i nemoćne osobe, gdje su kratko porazgovarali s korisnicima Doma i njegovom ravnateljicom.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.