Forum žena SDP-a Lepoglave organizirao druženje povodom Dana žena Foto: SDP Lepoglava

Forum žena SDP-a Lepoglave organizirao druženje povodom Dana žena

Varaždinske vijesti | 3.3.2019. u 15:51h | Objavljeno u Aktualno

Forum žena SDP-a Lepoglave i ove je godine, po 22. put, obilježio Međunarodni dan žena prigodnim veselim druženjem za sve žene Lepoglave. Kako kažu, njihove su sugrađanke zaslužile svojih par sati opuštanja, bezbrižnosti i zabave, a ove ih se subote 2. ožujka u restoranu “Ivančica” okupilo preko stotinu.

Najbrojnije su bile radnice iz lepoglavskih tekstilnih tvrtki koje redovito ne propuštaju priliku za druženje, a njima su se pridružile i brojne druge vrijedne radnice čineći tako samo druženje zaista simboličnim prema ženskim pravima koja se obilježavaju povodom Međunarodnog dana žena.

- Ono što pak posebno veseli jest činjenica da je nemali broj žena na druženje stigao u vlastitom aranžmanu, samoinicijativno što je svakako znak kako je ovo druženje zaista za sve žene Lepoglave, odnosno da našim Lepoglavčicama treba više takvih organiziranih okupljanja, susreta i druženja - kažu iz lepoglavskog SDP-a.

Čestitke je ženama za njihov dan uputila predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar, naglasivši kako je emancipacija žena daleko bolja nego prijašnjih godina, ali i da borba još uvijek traje.

– Večeras pustimo stranačka opredjeljenja i politiku, večer ste bitne samo vi, jer sve smo mi žene, nevažno koja boja dominira. Ovo je večer u kojoj zaboravite na brige oko djece, muževa, šefova, kućanskih poslova i svih drugih sitnica koje vas more, ali ne zaboravite, svaki je dan bitka za našu ravnopravnost i upravo zbog svih tih razlika koje muškarci rado spominju, da smo slabiji i nježniji spol, da smo krhke i blage, popustljive i da nemamo autoriteta, baš zbog toga potrebno je dokazati im suprotno. Svih ovih godina prikupljali smo donacije i različite ljude uveseljavali poklonima, zato smo ove godine odlučili učiniti nešto da vam zahvalimo na darežljivosti proteklih godina i proslaviti ovaj dan bez donacija, već ćemo mi nagraditi vas – kazala je Ružica Kučar i pozvala gošće na ugodno druženje bez svakodnevnih briga i pitanja o ručku, ocjenama u školi i šefovoj dobroj volji.

Druženju su se ove godine priključile i predsjednica Foruma žena SDP-a Varaždinske županije Alenka Car te predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i kandidatkinja SDP-a na predstojećim izborima za Europski parlament Barbara Antolić Vupora koja je istaknula potrebu za boljim servisima koje društvo treba osigurati ženama, od vrtića do brige o starijima.

Kao što je to običaj ovog druženja, i ove se godine prikupljao dobrovoljni prilog u humanitarne svrhe. Lepoglavske su žene tako svojim donacijama ove godine pomogle rad Udruge „Ivanečko sunce“ za osobe s intelektualnim teškoćama čije su volonterke na kraju večeri primile donaciju od 1.647,00 kuna koje će biti korištene za unapređenje rada udruge.

Štićenici udruge za sve su žene izradili i prigodne male poklone (buketiće) koji su ih dočekali na otvorenju večeri. U onom zabavnom programu večeri, s nestrpljenjem se čekalo proglašenje miss plesa. U velikoj konkurenciji, titulu miss odnijela je simpatična trudnica Marina Gretić-Županić. Velik uspjeh ovogodišnjeg druženja dodatno je motivirao lepoglavske Forumašice da nastave okupljati žene s lepoglavskog područja kako bi zajedno radile ne samo na solidarnom druženju već i na promociji aktivne i nezamjenjive uloge žena u lokalnoj zajednici.

sdp_lepoglava_forum_zena_2.jpg

sdp_lepoglava_forum_zena_3.jpg

sdp_lepoglava_forum_zena_1.jpg