Forum Odbora regija o Urbanoj agendi EU-a Foto: Ilustracija

Forum Odbora regija o Urbanoj agendi EU-a

V.M./Varaždinske vijesti | 30.5.2016. u 07:12h | Objavljeno u Aktualno

U Amsterdamu će 30. svibnja biti održan Forum Odbora regija na temu Urbane agende Europske unije. Događaj će okupiti predstavnike lokalnih i regionalnih vlasti te ostale dionike koji će raspravljati o konkretnim koracima koje je potrebno poduzeti u svrhu provedbe Urbane agende.

Urbana agenda Europske unije ili Program za gradove EU-a (kako ga neki prevode) nacrt je dokumenta kojim se cilja na poboljšanje urbanih aspekata politika odnosno bolju koordinaciju javnih politika EU-a koje imaju snažan utjecaj na razvoj gradova te snažnije uključivanje lokalne samouprave u postupke donošenja odnosno pripremanja tih politika.

Forum će se održati paralelno s neformalnim sastankom ministara država članica odgovornih za urbana pitanja, na kojem se očekuje usvajanje Amsterdamskog sporazuma o Urbanoj agendi EU-a. Na Forumu će biti nazočni i članovi hrvatskog izaslanstva u Odboru regija.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci