Formirana inicijalna rang lista : Drugi natječaj LAG-a Sjeverozapad za Tip operacije 6.3.

J.Š./Varaždinske vijesti | 28.2.2021. u 20:05h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je 15. veljače istekao rok za prijave na drugi natječaj Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad za Tip operacije 6.3. - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, već su pregledane sve prijave, pa je LAG Sjeverozapad objavio i inicijalnu rang listu na temelju traženih procijenjenih iznosa potpore te traženog broja bodova sukladno kriterijima odabira.

- LAG Sjeverozapad zaprimio je sve zahtjeve za potporu podnesene na natječaj za tip operacije 6.3., koji je raspisan 8. prosinca 2020. godine, a koji je sukladan Tipu operacije 6.3.1. iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014-2020. Nakon što je zaprimio ukupno 121 zahtjev, LAG ih je pregledao u rekordnom roku te je formirao inicijalnu rang listu. Lista je formirana prema broju bodova koje su si prema kriterijima natječaja dodijelili podnositelji prijava, prema indeksu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u kojoj podnositelji imaju prijavljeno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo te prema vremenu predaje zahtjeva za potporu. Temeljem ove inicijalne rang liste raspoloživa sredstva iz ovoga natječaja LAG-a Sjeverozapad bit će dodijeljena za 17 prijavitelja. Važno je istaknuti da ovo nije i konačna lista prijavitelja, jer će ocjenjivački odbor LAG-a Sjeverozapad sada detaljno obraditi svaku od prijava i analizirati bodove koje su si dodijelili prijavitelji. Nakon što bude završen taj opsežan posao bit će formirana i konačna rang lista temeljem koje će prijavitelji dobiti odluke - istaknuo je Emil Tkalec, LEADER menadžer u Lokalnoj akcijskoj grupi - Sjeverozapad.

U LAG-u Sjeverozapad su zadovoljni kvalitetom pristiglih prijava na natječaj za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, na kojem će 17 prijavljenih projekata ukupno dobiti milijun i 897 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

- U dva natječaja za Tip operacije 6.3. koje je raspisao LAG Sjeverozapad malim poljoprivrednim proizvođačima s područja naše lokalne akcijske grupe ukupno ćemo dodijeliti 4 milijuna i 355 tisuća kuna bespovratnih sredstava za unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Ta sredstva će biti velika podrška i pomoć malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koja će s ovim ulaganjima unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju te tako povećati svoju konkurentnost - naglasio je Marijan Škvarić, predsjednik Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad.

 

Označeno u