FOI u projektu Digitrans: Od rujna poduzetnicima dostupna platforma za e-učenje Foto: FOI / arhiva

FOI u projektu Digitrans: Od rujna poduzetnicima dostupna platforma za e-učenje

Varaždinske vijesti | 13.9.2018. u 10:27h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Rujan nosi dobre vijesti za mala i srednja poduzeća, cijelu poduzetničku zajednicu i druge zainteresirane strane - DIGITRANS platforma za e-učenje bit će službeno lansirana i dostupna na digitrans.me. Svi poduzetnici mogu je koristiti i olakšati si izazove digitalne transformacije.

digitrans.me platformu razvio je tim Sveučilišta u Beču sa snažnom potporom i u suradnji s ostalim partnerima na DIGITRANS projektu, među kojima je i Fakultet organizacije i informatike. Voditelj ovog Interreg projekta na Fakultetu organizacije i informatike je prof. dr. sc. Vjeran Strahonja.

- Prihvaćanje i prepoznavanje potrebe za digitalnom transformacijom je neizbježno ako poduzeća, posebno mala i srednja, planiraju zadržati konkurentsku prednost na tržištu. Okruženi novim tehnologijama i trendovima poput Interneta stvari, Blockchain tehnologija, Big data i sl., kupci/korisnici uvijek traže više - veću brzinu, bolju kvalitetu, bolje iskustvo i pristup koji nadilazi puki poslovni odnos. Kako da mala i srednja poduzeća prepoznaju što im točno treba? Koji bi od globalno raširenih tehnoloških trendova trebali usvojiti odmah, a koji (za sad) zanemariti? Kakvi su im odnosi s klijentima i trenutan poslovni model? Na kraju krajeva, kako da saznaju treba li njihov poslovni model uopće transformirati? - napominju iz FOI-ja i dodaju da su odgovori na ova pitanja dostupni na DIGITRANS platformi digitrans.me.

Pojašnjavaju da DIGITRANS platforma predstavlja sveobuhvatni vodič za poduzetnike koji im odgovara na pitanje trebaju li mijenjati poslovni model i ako trebaju – kako da to učine. Koristeći metodu digitalne transformacije, razvijenu u sklopu projekta DIGITRANS, moći će transformirati svoj poslovni model u digitalni poslovni model, znat će kako koristiti nove digitalne tehnologije, agilne koncepte poslovnog upravljanja te nove načine organizacije rada, s ciljem veće zarade, pridobivanja najkvalitetnijih ljudi, povećanja produktivnosti radnog tima, ostvarivanja zadovoljstva klijenata i partnera te postizanja prednosti u odnosu na konkurenciju.

Platforma obuhvaća kvalitetne materijale potrebne za provođenje treninga prema DIGITRANS metodologiji, studije i istraživačke radove te informacije o transformacijskom poslovnom pristupu inovacijama i poduzetništvu, s posebnim fokusom na rastuće održive sektore ekonomije (Kreativna industrija, Zelena ekonomija i Zeleni ICT). Platforma predstavlja i online alat za sve poduzetnike koji prolaze proces digitalne transformacije korištenjem DIGITRANS metodologije i za sve sudionike DIGITRANS treninga.

Treninzi će se održavati sve do proljeća 2019. godine, a u Hrvatskoj je regionalni centar za provedbu Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o., poslovni inkubator koji djeluje u bivšoj vojarni u Čakovcu. Platforma također promiče transnacionalnu suradnju u korištenju novih metoda u realizaciji treninga te razmjeni poslovnih ideja.

DIGITRANS e-learning platforma namijenjena je poduzetnicima koji razvijaju svoje poslovanje, polaznicima treninga i trenerima, samom projektnom konzorciju, svim povezanim institucijama, stručnjacima za transformacijski pristup poslovanju i ostalim ciljnim skupinama i dionicima projekta DIGITRANS.

- Pozivamo sve zainteresirane da posjete platformu digitrans.me koja će im pomoći ukloniti nedoumice vezane uz digitalnu transformaciju. Platforma može biti dobar saveznik u prevladavanju izazova koje digitalna transformacija donosi te korištenju svih mogućnosti koje ona otvara - poručuju iz FOI-ja.