Filip B. (17): Nagovorili su me da govorim protiv ravnateljice S. Zember

V.V. | 18.1.2017. u 08:11h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što smo na našem portalu objavili priopćenje bivšeg mladog ministra znanosti Dječjeg parlamenta Filipa B. (17), koji je u njemu istaknuo da podržava smjenu ravnateljice S. Zember te da je ona očekivana, pitali smo ga što ga je na takav potez ponuknulo.

Na to je pitanje on istaknuo da je čuo neke informacije o tome da se već prije spremala njezina smjena i nadalje rekao da su ga na takav potez nagovorili, ali nije rekao tko već je samo rekao da će se sve kroz par tjedana saznati.

- Bio sam obmanut, ali sad ne želim govoriti tko me nagovorio i zašto, a svi ćete novinari o tome biti obaviješteni na vrijeme, bio sam zaveden i obmanut lažnim ljudima i na žalost pristao sam na to i poslao taj dopis i sada zbog toga žalim - rekao je Filip B.

- Ovim putem također izjavljujem ispriku ravnateljici S. Zember i D. Habijanu što sam ih prozvao na taj način, nije mi to bila namjera, ali što je tu je - na kraju je rekao.

Također je komentirao stav Dječjeg parlamenta koji se ogradio od njegovih izjava te rekao da nije istina da je smijenjen 20. listopada, već je tek jučer dao ostavku na mjestu ministra.

- Ninčević je izrekla laž da sam bio isključen 20. listopada, jer ja taj dopis nisam primio niti sam bio obaviješten da sam bio isključen i da više nisam bio na toj poziciji kojoj jesam. Ja sam njoj danas javio da ću se maknuti iz politike i da dajem ostavku na mjesto jer više nemam ni vremena ni živaca se baviti s time, za sad. S njima više ne želim imati posla i s time sam završio - istaknuo je jučer Filip B.