Evolva među prvima s certifikatom ISO 9001:2015

| 14.4.2016. u 15:54h | Objavljeno u Aktualno

Evolva, varaždinska softverska tvrtka, među prvim je poduzećima s certifikatom po najnovijem standardu kvalitete ISO 9001:2015.

ISO 9001:2015 je najnovija verzija međunarodne norme za sustav upravljanja kvalitetom koja je, kroz trogodišnji rad stručnjaka iz 95 zemalja, objavljena u rujnu 2015. godine kao najznačajnija dorada te norme u zadnjih nekoliko godina. Nova norma zahtjeva da se poslovanje vodi strateški kroz preispitivanje unutarnjih i vanjskih čimbenika vezanih za kontekst i ciljeve organizacije. Posebno se ističe važnost vodstva i donošenje odluka na temelju dokaza pri čemu osobe koje obavljaju pojedine poslove moraju biti svjesne svog doprinosa učinkovitosti sustava upravljanja kvalitetom. Tako se kroz procesni pristup i razmišljanje temeljeno na rizicima i prilikama teži povećanju zadovoljstva kupaca zbog kojih poduzeće zapravo i postoji.

Tek mali broj poduzeća u Hrvatskoj, ali i široj regiji, posjeduje ovaj certifikat što čini tvrtku Evolva predvodnikom u upravljanju kvalitetom po najnovijim svjetskim standardima. Još kada je prije više godina prvi put certificiran sustav kvalitete tvrtke Evolva auditori su izrazili posebnu pohvalu tadašnjoj informatičkoj podršci koja pomaže pri uspješnom upravljanju kvalitetom. Tijekom godina su stručnjaci tvrtke Evolva nastavili usavršavati svoju softversku podršku prema konkretnim potrebama za veću efikasnost i kvalitetnije donošenje odluka, a što je razumljivo jer je Evolva specijalizirana za izradu softvera po narudžbi. Budući da tvrtka pridaje veliku pažnju poboljšanju svojih usluga prelazak na nove zahtjeve upravljanja kvalitetom je bio logičan korak.

Audit su proveli stručnjaci iz certifikacijske kuće Lloyd's Register, jedne od vodećih organizacija za upravljanje i poboljšanje poslovanja prema međunarodno priznatim standardima, što daje dodatnu težinu ovoj potvrdi uspjeha. Danas Evolva zapošljava 20-ak stručnjaka specijaliziranih za informatizaciju poslovanja koji će i dalje kroz pružanje usluga visoke kvalitete te korištenjem napredne informacijske tehnologije korisnicima svojih softverskih rješenja omogućavati vremenske i financijske uštede za lakše postizanje njihovih poslovnih ciljeva.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci