Europarlamentarka Biljana Borzan u Varaždinu podržala SDP-ove kandidate Foto: VV; SDP Varaždin

Europarlamentarka Biljana Borzan u Varaždinu podržala SDP-ove kandidate

Varaždinske vijesti | 4.5.2021. u 14:37h | Objavljeno u Aktualno

Zastupnica u EU parlamentu Biljana Borzan danas je došla u Varaždinsku županiju dati podršku SDP-ovim kandidatima. U Trnovcu Bartolovečkom podržala je kandidatkinju za načelnicu Sonju Ružić Cvrtnjak.

- Sonja trnovečke probleme ima u malom prstu. Žene u politici na izvršnim poslovima zaista su vrlo okretne. Kako su navikle skrbiti o svakom segmentu domaćinstva, prenose ta iskustva u politiku - rekla je Borzan.

U Varaždinu je Biljana Borzan podržala kandidata za gradonačelnika Nevena Bosilja.

- Kao jedan od dijelova mog programa je korištenje europskih fondova. Tu će pomoć naših europarlamentaraca biti od ključne važnosti. Imamo desetke zgrada u Varaždinu koje nemaju liftove. Grad Varaždin će financirati izradu projektne dokumentacije da olakša našim građanima izgradnju liftova preko fondova EU, što će pomoći osobito starijim građanima da lakše dođu do svojih stanova - istaknuo je Bosilj.

- Osobito mi je zadovoljstvo kada čujem da naš kandidat već sada planira u proračunu one stavke koje će omogućiti da se realiziraju određeni projekti, izuzetno korisni za građane, a jedan od njih su dizala. Posljednji put kad sam bila u Varaždinu govorili smo upravo o dizalima, o tome da nemamo informaciju o tome je li Vlada stavila u operativni program ovaj projekt. Nažalost, nije se puno promijenilo od tada, mi još uvijek nemamo tu informaciju. Hrvatska je, kao i sve države EU, bila dužna predati program za naredno sedmogodišnje razdoblje, no nemamo informaciju je li projekt dizala konačno stavljen u operativni program, za povlačenje sredstava iz Europske unije. Nadam se da će biti tako, a tada moramo svi biti spremni, a upravo gosp. Bosilj već sada razmišlja o tome i o osiguravanju sredstava u proračunu, kako bi sufinanciranjem što je više moguće pomogao građanima. Naime, EU nikada ne sufinancira u 100-postotnom iznosu, a kod ugradnje dizala stavka s kojom građani moraju sudjelovati nije mala. Zato je dobro da se uključe Županije, Gradovi i Općine kako bi sufinancirali taj dio - napomenula je Borzan.

Borzan je podržala i kandidatkinju SDP-a za županicu Varaždinske županije Barbaru Antolić Vupora, koja je ovom prilikom svim vatrogascima čestitala njihov dan, blagdan sv. Florijana.

- Kada se sjetimo starijih građana koji teško dolaze do vlastitih stanova, sjetimo se i trenutaka kada, uslijed požara, ti liftovi moraju stati. Zahvalila bih svim vatrogascima na njihovom trudu, ne samo kad je riječ o požaru, već i o izvanrednim situacijama obrane od poplave, čemu smo na području Varaždinske županije itekako svjedočili. Tu je i pandemija koronavirusa, u kojoj se vatrogasci ponovno angažirali. Neka ovaj dan bude početak nove kampanje, u kojoj pošteniji ljudi, osobito tu mislim na dr.sc. Nevena Bosilja, koji svojim dosadašnjim djelima pokazao i dokazao da politika može postati i ostati čista, pravedna i na usluzi građanima - naglasila je Antolić Vupora.

- Europlarlamentarku Biljanu Borzan i njen nesebični rad, koji je učinkovit i koristan za ljude, svi dobro znaju. Politika koja nema učinka i nije korisna građanima nema smisla, a ona je tu, ne samo kod zaštite potrošača, nego i kod budućih projekata za koje će se zalagati, vrijedan čimbenik politike naše Hrvatske - dodala je Antolić Vupora.

sdp_program_04052021_trnovec_1.jpg

sdp_program_04052021_trnovec_2.jpg

sdp_program_04052021_trnovec_3.jpg

sdp_program_04052021_trnovec_4.jpg

sdp_program_04052021_1.jpg

sdp_program_04052021_2.jpg

sdp_program_04052021_3.jpg

sdp_program_04052021_4.jpg