Europarlamentarac Ilčić: "Moramo se suprotstaviti jačanju suverenosti i prirodnih zakona u EU" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Europarlamentarac Ilčić: "Moramo se suprotstaviti jačanju suverenosti i prirodnih zakona u EU"

VV | 3.10.2021. u 09:47h | Objavljeno u Aktualno

- Dolazak Tomaševića na čelo Zagreba nije slučajna hrvatska priča, to je priča koja se širi u Europi s jasnom agendom. Moramo se tome suprotstaviti, tom jačanju suverenosti i jačanju prirodnih zakona u EU. Tu borbu mogu izboriti samo ljudi poput vas - rekao je Ladislav Ilčić, zastupnik u Europskom parlamentu jučer u Zagrebu na ujediniteljskom Saboru Hrvatskih suverenista.

Prema pisanju HRT-a, tri stranke desnog političkog predznaka - Hrvatska konzervativna stranka, Hrast - Pokret za uspješnu Hrvatsku i Generacija obnove, postat će stranka Hrvatski suverenisti. Stranka već ima saborski klub sa šest članova.

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ocijenio je da je to "dobar početak" okupljanja na desnom političkom spektru.

- Ovo je sigurno dobar početak, na zdravim temeljima, tri političke opcije plus velik dio članstva i predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku. Vjerujem da je ovo samo jedna gruda koja će se pretvoriti u lavinu u sljedećih nekoliko mjeseci i u sljedeće dvije do tri godine prekriti cijelu Hrvatsku, izjavio je Pavliček novinarima u KD "Vatroslav Lisinski" gdje je održan utemeljiteljski sabor.

Smatra da su time stvorili dobre temelje i da će "kroz sljedeće godinu- dvije biti sigurno najjača politička opcija na desnom političkom spektru.

Označeno u