Erste banka prilagodit će prijedlog nacrta aneksa ugovora o konverziji

M.B./Varaždinske vijesti | 17.11.2015. u 13:21h | Objavljeno u Aktualno

Erste&Steiermärkische Bank d.d. prilagodit će prijedlog nacrta aneksa ugovora o kreditu kojim se regulira konverzija. Dio nacrta aneksa ugovora koji se odnosi na prijedlog za ocjenu ustavnosti zakonskih izmjena u vezi CHF kredita, bit će skraćen samo na informaciju da je banka iskoristila navedeno pravno sredstvo. Banka će izmjene prijedloga nacrta aneksa ugovora o kreditu u najkraćem mogućem roku učiniti dostupnim klijentima objavom na svojim internetskim stranicama – stoji u priopćenju kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti.

„Temeljem obrazloženja rješenja Ustavnog suda od 11. studenog 2015. godine, objavljenog na web stranici te institucije 16. studenog 2015. godine, Erste&Steiermärkische Bank d.d. prilagodit će prijedlog nacrta aneksa ugovora o kreditu kojim se regulira konverzija. Dio nacrta aneksa ugovora koji se odnosi na prijedlog za ocjenu ustavnosti zakonskih izmjena u vezi CHF kredita, bit će skraćen samo na informaciju da je banka iskoristila navedeno pravno sredstvo. Banka će izmjene prijedloga nacrta aneksa ugovora o kreditu u najkraćem mogućem roku učiniti dostupnim klijentima objavom na svojim internetskim stranicama.

Prethodni prijedlog nacrta aneksa bio je sastavljen sukladno pozitivnim propisima i dosadašnjoj sudskoj praksi, uključujući i odluke Ustavnog i Vrhovnog suda koje su banci bile dostupne u trenutku njegova sastavljanja. Imajući u vidu osjetljivost tog pitanja za korisnike kredita, namjera Erste banke bila je ukloniti bilo kakvu dvojbu oko informiranosti klijenata o činjenici da je banka podnijela prijedlog ocjene ustavnosti zakonskih izmjena, kao i mogućim posljedicama koje mogu proizaći iz konačne odluke Ustavnog suda.

Erste banka će poštivati stav Ustavnog suda i prilagoditi nacrt aneksa ugovora o kreditu te spomenuta odredba neće više biti njegov sastavni dio. Bitno je napomenuti da se Erste banka, unatoč iznimno kratkom roku, na vrijeme prilagodila svim zakonskim izmjenama te profesionalno i kvalitetno pripremila i započela provedbu konverzije. Naime, nakon finalizacije svih potrebnih tehničkih preduvjeta, još 9. studenog počela je slati dopise s izračunom konverzije svim korisnicima CHF kredita. Banka će i ostatak procesa konverzije nastaviti provoditi u skladu sa svim odredbama zakona.“

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci