Dvorac i park Križovljangrad te više gospodarskih i stambenih zgrada u Križovljangradu prodavalo se kao cjelina

EPILOG Osim farmi u Brezju, Veterinarskoj stanici sada i - Križovljangrad

| 27.8.2018. u 18:08h | Objavljeno u Aktualno

Nekretnine u Križovljangradu u općini Cestica, koje su se prodavale na elektroničkoj javnoj dražbi u sklopu stečajnog postupka nad PPI Varaždinkom, prošlotjednim su rješenjem varaždinskog Trgovačkog suda dosuđene – Veterinarskoj stanici Varaždin.

Sud je već ranijim rješenjima, nakon provedene treće elektroničke javne dražbe, dosudio da nekretnina PPI Varaždinke u stečaju u Optujskoj ulici pripadne tvrtci Rimc, a farme u Brezju također Veterinarskoj stanici Varaždin, s obzirom na to da su oni ponudili najveću cijenu.

Međutim, problemi su nastali oko davanja ponude upravo za nekretnine u Križovljangradu koje, između ostalog, čini više zgrada te dvorac i park. U nadmetanju su, naime, sudjelovali Veterinarska stanica i tvrtka Oculus koji su uplatili jamčevinu.

fot_2.jpg

- Oculus je ponudu od 2.047.500 podnio 6. srpnja u 12.30 sati, dok je Veterinarska stanica ponudu od 2.077.500 kuna podnijela 10. srpnja u 23.42 sata. Ponuda Oculusa od 2.107.500 kuna, koja je zaprimljena 11. srpnja u 00:00:10 sati je odbijena budući da je 10. srpnja u 23:59:29 istekao rok za predaju ponuda - navodi se u obrazloženju rješenja suda.

Međutim, odvjetnik tvrtke Oculus u podnesku je naveo da ne prihvaća izvješće Fine prema kojem je ponuda te tvrtke zaprimljena 11. srpnja u 00:00:10 sati, tvrdeći da je podnio ponudu 10. srpnja u 23:59:30 sati, odnosno 30 sekundi prije ponoći te dobio povratnu informaciju da je ponuda primljena prije ponoći. Sud je potom zatražio očitovanje od Fine, koja je navela da pregledom servisa e-Dražba nisu utvrđene nikakve poteškoće u radu sustava te da su se nadmetanja provodila sukladno važećem pravilniku.

fot_3.jpg

- Budući da je proces u potpunosti automatiziran, nema mogućnosti da jedan od ponuditelja bude stavljen u povoljniji položaj u odnosu na drugog. Podaci koji su dostavljeni u izvještaju o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi izravno su generirani iz sustava e-Dražba te su točni i relevantni - navela je Fina sudu.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci