Epidemiološke mjere produljene do 31. srpnja, uz dvije izmjene Foto: VV arhiva / ilustracija

Epidemiološke mjere produljene do 31. srpnja, uz dvije izmjene

Varaždinske vijesti | 15.7.2021. u 13:25h | Objavljeno u Aktualno

Prema odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite, za dva tjedna produljeno je trajanje postojećih epidemioloških mjera, uz dvije izmjene koje se odnose na rad autoškola i profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije i sl.

Tako se u odluci o nužnim epidemiološkim mjerama, kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa koronavirusa, navodi da autoškole mogu teorijski dio i satove vožnje održavati bez ograničenja, ako polaznici, predavači i instruktori posjeduju EU digitalne Covid potvrde. Dakle, oni s Covid-potvrdama moći će uživo slušati teorijski dio, ne samo online, a na satovima vožnje više neće morati nositi maske niti će imati druga epidemiološka ograničenja.

Drugom izmjenom propisano je da se za profesionalne umjetničke izvedbe i programe, kino projekcije te izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima ne mogu propisivati strože epidemiološke mjere od mjera propisanih ovom odlukom nacionalnog stožera. Dakle, u slučaju kad je za takva događanja posebnom odlukom lokalnih stožera određena stroža epidemiološka mjera od mjera propisanih na nacionalnoj razini, primjenjuje se mjera, odnosno odluka na nacionalnoj razini.

Mjere su stupile na snagu 15. srpnja i ostaju na snazi do 31. srpnja.