Javno zdravstvo sada dijeli prostore i sa Zavodom za hitnu medicinu Foto: VV arhiva

Epidemija pokazala da trebaju adekvatni prostor: Zavod za javno zdravstvo dobit će novu zgradu

| 1.3.2021. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinska županija pokrenula je projekt izgradnje novog objekta županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji će se prostirati na više od 2.000 kvadrata. U njemu će na jednom mjestu napokon biti objedinjene gotovo sve djelatnosti Zavoda, koji danas djeluje na različitim lokacijama.

- Procijenjena vrijednost projekta je 25 mil. kuna, a definiranje idejnog rješenja je već počelo. Do kraja ove godine mora biti pripremljena sva potrebna dokumentacija, pokrenut postupak javne nabave, dok je kraj 2022. godine rok za završetak projekta – najavio je župan Radimir Čačić.

Objekt će biti izgrađen u krugu Opće bolnice Varaždin.

- Smatramo da je to optimalno rješenje budući da je rad Mikrobiološkog laboratorija vezan upravo uz djelatnost bolnice. Nova zgrada bit će usklađena s daljnjim razvojem bolnice jer je poznato da krećemo s velikim projektom izgradnje centralnog operacijskog bloka, kao i s izgradnjom garažnih prostora - rekao je Čačić, dodavši da će ovim ulaganjem primarno biti osigurani prostorni zahtjevi za normalan rad i razvoj Mikrobiološkog laboratorija, čija je važnost i uloga posebno došla do izražaja tijekom epidemije koronavirusa, kada je Zavod odradio ogroman posao.

Koliko su odjeli Zavoda za javno zdravstvo obavili posla u dosadašnjem tijeku epidemije, kako će se urediti novi prostori, te što ravnatelj Marin Bosilj kaže o daljnjem razvoju Zavoda, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...